Hirdetés

Bozótvágó késsel rendőrre támadtak Borsodban

civishir.hu

2018.08.09. 10:40

Bozótvágó késsel rendőrre támadtak Borsodban
A kép illusztráció.

Túl sok volt az alkohol.

Hirdetés

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt folytatott nyomozást – tájékoztatott augusztus 9-én a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya.

Egy rendőr megbüntetett egy kutyatulajdonost, aki megsértette az ebrendészeti előírásokat július 25-én.

A kutyatulajdonos ittas élettársa megöléssel, majd bozótvágó késsel fenyegette a rendőrt.

A rendőr felszólította az elkövetőt cselekménye abbahagyására, majd a nála lévő gumibottal a továbbra is ellenszegülő gyanúsított karjára ütött, és az ezt követően is ellenállást tanúsító elkövetőt testi kényszert alkalmazva megbilincselte a 44 éves férfit.

A férfi az előállítás közben a rendőr zászlóst és a vele lévő rendőr hallgatókat kiabálva, számos alkalommal trágár szavakkal illette és fenyegette.

Az ügyészség július 25-én gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt, aki panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen. Az ügyészség indítványára a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség a férfit augusztus 8-án bíróság elé állította, és indítványozta, hogy a bíróság mondja ki bűnösnek mindkét terhére rótt ügyben, valamint ítélje szabadságvesztésre és közügyektől eltiltás mellékbüntetésre.

A Szerencsi Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelő döntést hozott az ügyben, amelyet a tárgyaláson jelen lévő ügyész tudomásul vett.

A kiszabott 4 év szabadságvesztés mértékére figyelemmel az ügyészség szerint indokolt a letartóztatás fenntartása, amelyet a bíróság elfogadott.
rendőrkéselésBorsodbozótvágó

Szóljon hozzá!

Hirdetés