Fiatal lányokat erőszakoltak meg Miskolc közelében

civishir.hu

2018.08.05. 12:37

Fiatal lányokat erőszakoltak meg Miskolc közelében
A kép illusztráció.

12 és 15 évesek az áldozatok.

A Miskolci Járásbíróság augusztus 2-án és 3-án is letartóztatott egy-egy gyanúsítottat – adta hírül a Miskolci Törvényszék.

Mindkettőjükkel szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt indult eljárás.

Az egyik ügyben a gyanúsított július 27-én egy alsózsolcai lakatlan házba hívta az arra sétáló 12 éves lányt, ahol a sértettet combon rúgta, falhoz szorította és akarata ellenére közösült vele. 

A másik gyanúsított július 31-én Kesznyéten alkohollal és más szerrel elbódított egy 15 éves lányt. A sértett állapotát kihasználva közösült vele akarata ellenére. 

Az ügyészség indítványára a Miskolci Járásbíróság mindkét ügyben elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A bíróság megállapította, hogy a cselekményért akár 5 évtől 10 évig terjedő -fiatalkorú gyanúsított esetében 5 évig terjedő- szabadságvesztés is kiszabható, ezért megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak a várható büntetéstől félve megszöknének, elrejtőznének. Mindkét gyanúsított esetében megállapította azt is, hogy fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítási eljárást megnehezítenék, hiszen a sértettet ismerik, a tanúk is az ismerősi körből kerültek ki. Mindkét gyanúsított ellen más büntetőeljárások is folyamatban vannak, így a bűnismétlés reális veszélye is fennáll.

Mindkét ügyben fellebbezést jelentettek be.
MiskolcAlsózsolcaKesznyétennemi erőszak

Szóljon hozzá!

Hirdetés