Hirdetés

Hirdetés

Ötmilliárdos megrendelést kapott a miskolci vállalat

origo

2018.08.02. 16:23

Ötmilliárdos megrendelést kapott a miskolci vállalat
Képünk illusztráció. (Fotó: pixabay)

A cég 180 embernek biztosít munkát.

Hirdetés

A szabad vezetékek, szigetelt légvezetékek, földkábelek, vasúti felsővezetékek gyártására szakosodott Fux Zrt. az Elba és a Duna fölött átívelő villamosvezetékek gyártására kapott megrendelést, a két projekt értéke mintegy 5 milliárd forint – közölte Barkóczi István vezérigazgató sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tájékoztatása szerint a Fux gyártotta le azt a 340 tonnányi, speciális paraméterekkel rendelkező vezetéket, amelyet júniusban építettek be az Elba torkolatánál.

A megrendelő Németország legnagyobb áramszolgáltatója, a Tennet Tso Gmbh volt. A projekt egyik kiemelt célja pedig az Északi-tengernél lévő nap- és szélerőművek által termelt áram eljuttatása a déli térségekbe. A cég a Duna gönyűi szakasza felett átvezető villamos távvezeték kábeleit is gyártja, a hajóközlekedés miatt ez is „kihívást” jelent a társaságnak – jelezte a vezérigazgató.

A huszonöt éve piacon lévő, 180 embert foglalkoztató Fux Zrt. a nyilvános cégadatok szerint tavaly 7,4 milliárd forintos árbevételt és 124 millió forint adózott eredményt ért el.
MiskolcFux Zrt.

Hirdetés

Hirdetés