Hirdetés
Hirdetés

Prostitúcióra kényszerítettek egy kiskorút Ózdon

| 2019. 02. 28. | 15:33:00
Ítélethirdetés a járásbíróságon.
Prostitúcióra kényszerítettek egy kiskorút Ózdon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járásbíróságon kerítés és gyermekprostitúció miatt nyolc vádlottal szemben folyamatban lévő büntetőeljárás a mai előkészítő ülésen két vádlott tekintetében jogerősen befejeződött.

A vádirati tényállás szerint több vádlott Ózdon egy háztartásban éltek, a másodrendű vádlott édes- illetve nevelőanyaként a családfő szerepét töltötte be. A harmadrendű vádlott megismerkedett a kiskorú sértettel, akit meghívott magukhoz, hogy lakjon náluk. A másodrendű vádlott ezt megengedte, de ellenszolgáltatást kért, amelyet a sértettnek prostitúciós tevékenységgel kellett megkeresnie. Minderről a további vádlottak is tudtak, együtt bonyolították azt, hogy a sértett mintegy 30 személlyel végzett szexuális cselekményt a kuncsaftok lakásán, vagy pedig egy ózdi romos házban, ahova elkísérték, felügyelték. A pénzt a sértett helyett is ők vették át.

Vádlottak a kuncsaftok is, akik a sértettel – annak életkoráról tudva – ellenszolgáltatás fejében szexuális cselekményt végeztek.

A büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Az egyik ilyen törvényi feltétel a vádlott vádirattal egyező, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomása.

A negyedrendű vádlott, aki a család tagjaként közreműködött a sértett prostitúciós tevékenységének elősegítésében, illetve a nyolcadrendű vádlott, aki az egyik kuncsaft volt, a mai előkészítő ülésen beismerő vallomást tettek, amelyeket a bíróság elfogadott és ítéletet hozott: a negyedrendű vádlottat kerítés és gyermekprostitúció kihasználása miatt 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra, míg a nyolcadrendű vádlottat gyermekprostitúció kihasználása miatt 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte.

Hirdetés
Hirdetés