Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre nincs, aki belevágjon a miskolci nagyberuházásba

| 2019. 03. 12. | 13:17:00
Ismét sikertelen a közbeszerzés.
Egyelőre nincs, aki belevágjon a miskolci nagyberuházásba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy terve a miskolci önkormányzatnak a Szent István tér és környékének felújítása, amire sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, ám hiába van meg a forrás, kivitelezőt nem egyszerű találni. Ez derül ki a március 12-i Közbeszerzési Értesítő adataiból is, amiben közzétették, hogy az ajánlattétel (ismét) eredménytelen.

Emlékezetes: az önkormányzat ebben a tárgyban már írt ki közbeszerzést tavaly ősszel, amiben az ajánlattételi határidő 2018. december 21-én lejárt, ám mivel csak egy cég jelentkezett a munkákra, az ajánlatkérő ez év elején eredménytelenné nyilvánította az eljárást. Tudvalevő, turisztikailag kiemelt projektről van szó, és tartanak attól, hogy a projekt fizikai befejezése veszélybe kerülhet, ezért most gyorsított eljárás lefolytatására került sor – hiába:

a két ajánlattevő miskolci cég (a FK-RASZTER Építő Zrt. és a MENTO Környezetkultúra Kft.) is több pénzt kért volna a megbízásért, mint amennyi ehhez a város rendelkezésére áll.

A 18 ezer négyzetméternyi területet érintő projektben fontos szerepet kapna a parkosítás: 8 700 négyzetméternyi zöldfelületet alakítanának ki, a tér pedig több mint 8 800 négyzetméteren kapna új burkolatot. A beruházás során a munkálatok érintenék a Szinva patakot és a Gesztenyés fasort is.

Hirdetés
Hirdetés