Hirdetés
Hirdetés

Gyereket vert Ózdon, mert az nem fogadta a köszönését

| 2019. 03. 02. | 13:05:00
Előzetesbe került.
Gyereket vert Ózdon, mert az nem fogadta a köszönését
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy hónapra rendelte el a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája február 28-án annak a fiatalkorú férfinak a letartóztatását, aki Ózdon, több alkalommal megütötte a gyermekkorú sértettet, mert az nem fogadta köszönését.

A fiatal férfi február 26-án, fél 9 körül érkezett meg az ózdi buszpályaudvar várótermébe, ahol ott tartózkodott a sértett is. A gyanúsított hiába köszönt a gyermeknek, az nem fogadta köszönését és kezet sem akart vele fogni, inkább távozott a váróból. A gyanúsított ezen annyira felháborodott, hogy utána ment, majd dühében nyakon és fülön ütötte, illetve több alkalommal hátba rúgta.

A gyanúsított látva, hogy a gyermek mennyire megijedt tőle, a mobiltelefonját is elkérte, amit a sértett szó nélkül átadott.

A gyanúsítottal szemben kifosztás és garázdaság elkövetése miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségének megállapítása esetén – fiatalkorára figyelemmel – 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A kiszabható büntetés mértéke alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság álláspontja szerint a férfi agresszív viselkedése is arra enged következtetni, hogy a tanúk esetleges befolyásolásával veszélyeztetné a nyomozást.

A bíróság ezen indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, így a gyanúsított letartóztatását rendelte el március 28-ig, melyet javítóintézetben kell végrehajtani.

Hirdetés
Hirdetés