Hirdetés
Hirdetés

Kívánósaknak és szakértőknek: Tokaj-Hegyalja Pestre megy

| 2019. 03. 18. | 18:01:00
Mesterkurzusok is lesznek.
Kívánósaknak és szakértőknek: Tokaj-Hegyalja Pestre megy
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tokajtól Mádon és Erdőbényén át Sárospatakig több mint 60 hegyaljai pincészet mintegy 150 borát ismerhetik meg a látogatók a Tokaji Március Nagykóstolón március 23-án a Corinthia Budapest Hotelben, ahol mesterkurzusok, aszúterem és ingyenes kiselőadások is várják az érdeklődőket.

A hegyaljai termelők a 2000-es évek eleje óta bebizonyították, hogy száraz boraik is méltók a fogyasztók figyelmére, így a nemzetközi szinten is elismert tokaji aszúk mellett a különleges termőhelyi adottságokat visszatükröző, száraz tételek is egyre keresettebbek mind Magyarországon, mind külföldön - közölték az MTI-vel a szervezők. Mint kiemelték,

a Tokaji Március Nagykóstoló széles körképet kíván adni a borvidékről.

A kiállító pincészeteknél mind borstílusok, mind szőlőfajták tekintetében változatosságra számíthatnak a vendégek: friss és korábbi évjáratokból származó száraz, félédes és késői szüretelésű édes tételek, birtokborok, dűlőszelektált borok, furmint fajtaborok és furmintalapú házasítások mellett a hárslevelű és a sárgamuskotály sem hiányzik a kínálatból, de felbukkannak kabarból, kövérszőlőből és zétából készült borok is.

Hagyományosan a nagykóstoló programjához tartoznak a Borkollégium ingyenes kiselőadásai, míg a Tokaji Különlegességek Termében a tokaji borkínálat csúcsát jelentő 5 és 6 puttonyos tokaji aszúkból harminc különböző tétel, valamint tokaji pezsgők térítés ellenében lesznek kóstolhatók. A tokaji borok iránt mélyebben érdeklődők három mesterkurzusra is jegyet válthatnak.

Hirdetés
Hirdetés