Hirdetés
Hirdetés

186 millióból újították fel a miskolci teret

| 2019. 05. 23. | 16:18:00
Új szökőkút is épült.
186 millióból újították fel a miskolci teret
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megújult az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér. A Táncsis Mihály téren többek között kiépítették a térvilágítást, parkosítottak, ülőpadokat, hulladékgyűjtőket helyeztek ki, új járdaszakasz épült – írja a miskolc.hu. A térhez 1970 óta nem nagyon nyúltak hozzá, de a felújításnak köszönhetően a terület többfunkciós közösségi térré vált. A meglévő növényzet és fák mellett gyepesítéssel, 15 fa ültetésével több mint ezer négyzetméterre növelték a zöldterületet.

A gyalogos részen teljes burkolatcsere történt a Green City irányelvek szerint, vagyis a korábbi beton alapot elbontották, az új térkő alatt kavicságyat alakítottak ki, így a csapadékvíz jelentős része beszivárog a talajba.

Új, látványos szökőkút épült, melynek része a korábban a téren állt Varga Miklós szobrászművész Korsóslány című alkotása. A felújított tér ad otthont a helyi termelői piacnak, amihez asztalokat építettek. Van köztéri óra, segélyhívó berendezés, zárható hulladékgyűjtő és új padok is. A tér déli oldalában a gépkocsiparkolót is bővítették. 

Hirdetés
Hirdetés