Hirdetés

Két borsodi település magasan kiemelkedik tettvágyával

| 2019. 05. 30. | 15:32:00
Nagy siker volt a Kihívás Napja.
Két borsodi település magasan kiemelkedik tettvágyával
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egésznapos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0-tól 21 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. A Kihívás Napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több, mint 3 millió negyedórás testmozgást végeztek.

A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz - ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

2019-es borsodi eredmények

A településeket lélekszám alapján kategorizálják a Kihívás Napján, de részt vehettek a megmérettetésen tanintézmények, munkahelyek és tűzoltóparancsnokságok is. 2019-ben a résztvevők száma alapján Borsod megyében a kis falvak között (I. kategória, 700 alatti lélekszám) Csincse nyert, a 25 és 70 ezer fős városok között pedig Kazincbarcika, ugyanis ezeken a helyeken sikerült a legtöbb embert megmozgatni ezen a napon. Így ők a két legsportosabb borsodi település.

Hirdetés