Hirdetés
Hirdetés

Macsétával támadt az elhagyott mezőcsáti férfi

| 2019. 05. 21. | 12:54:00
Fegyházba kerülhet.
Macsétával támadt az elhagyott mezőcsáti férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 65 éves férfi ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, magánlaksértés bűntette és rongálás vétsége miatt.

A vádlott Mezőcsát településen élt, és évek óta szerelmes volt egy szintén ott lakó férjezett nőbe, akivel szexuális kapcsolatot is létesített, amely 8 éven át tartott. 2017 áprilisában „megszöktette” családjától az asszonyt, majd Emődre költöztek, ahová a nő magával vitte 3 éves fiúgyermekét is – áll az ügyészség közleményében. A kapcsolatuk megromlott és 2017 júniusában az asszony a lányát hívta telefonon, hogy haza akarna menni. A délutáni órákban a nő lánya és két férfi rokon megjelentek abban a kocsmában, ahol a vádlott és az asszony italoztak, hogy a nőt visszavigyék Mezőcsátra. A vádlott ezt nehezményezte és azt is, hogy a nő elvitte a bodzaszedésért kapott 25 ezer forintját, ezért távozásukkor azt kiabálta, „meg fogtok halni, rátok fogom gyújtani a házat!”

A vádlott telefonon felhívta az asszony férjét, és a családtagokkal beszélve, azzal fenyegette őket, belocsolja a házukat benzinnel, levágja a fejüket, amikor alszanak, akkor fogja megölni őket.

A vádlott fenyegetését komolyan vették, és a ház teraszára bekészítettek tetőléceket és hat vödör vizet. Az esti órákban a házban tartózkodott a házaspár, felnőtt korú gyermekeik, kiskorú gyermekeik és az unokák, összesen 17 fő. Mindannyian a konyhában beszélgettek, italoztak, és várták, hogy a vádlott beváltja-e a fenyegetőzéseit. A vádlott az éjszakai órákban gépjárművével megérkezett az ingatlannal szomszédos utcába, az autóban még elfogyasztott 1 liter pálinkát, magához vett egy általa készített pet-palackot, abba motorbenzint töltött és egy textildarabot tömött kanóc céljából.

Éjfél körül a palackkal és egy 49 centiméter pengehosszúságú macsétával bement a ház udvarára, a házaspár hálószobáján lévő szúnyoghálót kivágta, az ablaküveget betörte, és égő kanóccal a benzines palackot bedobta a szobába, amely miatt tűz keletkezett, és elektromos rövidzárlat.

A házaspár ekkor a franciaágyon ült, míg a 3 éves gyermek megelőzőleg kiment a szobából. Az asszony észrevette a vádlottat és kiabálni kezdett, a családtagok eloltották a tüzet, és a házaspár egyik fia kiment az udvarra, ahol a vádlott macsétával rátámadt. Megvágta a bal alkarját, valamint a hasán és a hóna alatt. A férfi védekezésül egy tetőlecet vett magához, azzal test szerte megütötte a vádlottat, közben segítségért kiabált a testvérének. A rokon kiszaladt, de a vádlott őrá is rátámadt a macsétával, ekkor a kiérkező testvér is egy tetőlecet vett fel és azzal ütötte a vádlottat, majd a menekülésbe kezdett vádlottat mindkét férfit tovább ütlegelte.

A vádlott a vérző sérülései és ittassága okán a közeli útkereszteződésben az autója közelében összeesett, a kiérkező rendőrök találtak rá. A bántalmazás során az asszony fiai 8 napon belül gyógyuló, míg a vádlott orrcsonttöréssel, arckoponya-csonttöréssel járó 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A lakásban 194 254 forint rongálási kár keletkezett.

Hirdetés
Hirdetés