Hirdetés

Hirdetés

Nemzetközi nagyvállalat költözik Kazincbarcikára

2019.06.05. 16:58

Nemzetközi nagyvállalat költözik Kazincbarcikára
Szitka Péter és Jarmo Vahtervuo (Fotó: kolorline.hu)

A későbbiekben növelik a kapacitást.

Hirdetés

Kazincbarcikán nyitja meg kapuit a főként speciális munkaruhák gyártásával foglalkozó finn eredetű Lindström Oy vállalat, miután felvásárolta a hasonló tevékenységet folytató Salzol Kft-t. Idén elkezdődik a beruházás, újabb és modernebb gépeket hoznak, illetve az épületet is renoválják - írja a Kazincbarcika és térsége ügyeivel foglalkozó kolorline.hu.

A gyárban jelenleg körülbelül 130-an dolgoznak, a létszámon egyelőre nem terveznek változtatni, de a Kazincbarcikán és környékén élők számára jó hír, hogy a későbbiekben szeretnék növelni a kapacitást, így tovább növekedhet a foglalkoztatottak száma.

A vállalat tervei között az is szerepel, hogy a környező cégekkel – többek között a Wanhua-BorsodChem Zrt.-vel – együttműködést alakítsanak ki, emellett a külföldi megrendelésekre is számítanak, így például Szlovákiában, Csehországban, Németországban, Bulgáriában, Romániában is lesznek üzleti kapcsolatai a cégnek.

Jarmo Vahtervuo június 4-én a gyárba invitálta a város polgármesterét, Szitka Pétert, hogy személyesen nyújtson betekintést a jelenlegi állapotról, valamint megossza vele a jövőbeni terveit. A bejárás során megtekintették az üzemet, és az új igazgató bemutatta a városvezetőnek a jelenlegi és a jövőben gyártani kívánt termékeket.

Kazincbarcikagazdaság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés