Kétmilliárdból fejlesztik az ipari parkot Miskolcon

borsodihir.hu

2019.07.01. 10:53

Kétmilliárdból fejlesztik az ipari parkot Miskolcon

Az első befektető már megkezdte működését.

Hirdetés

Hirdetés

Megkezdődött az új, 120 hektáros iparterület fejlesztése Miskolcon, amire csaknem 2 milliárd forint támogatást nyert a Miskolc Holding Zrt. 

Miskolc fejlődése, a befektetők idevonzása és új munkahelyek teremtése szempontjából fontos, hogy a város megfelelő iparterületet tudjon kínálni a potenciális befektetők számára. A projekt alapvető célkitűzése, olyan – megfelelő és a befektetői igényekkel összhangban lévő, alapinfrastruktúrával ellátott és jó közlekedési kapcsolatokkal, valamint rendezett tulajdoni viszonyokkal rendelkező – ipari park kialakítása, amely elengedhetetlen az új vállalatok és vállalkozások betelepítéséhez.

A Budapest – Miskolc autópályáról a város felé bevezető, 304-es úttól délre eső, mintegy 120 hektáron kezdődött meg az a zöldmezős beruházás, melynek részeként biztosítják a terület ivóvízellátását és szennyvízelvezetését, építenek egy záportározót, amely a terület csapadékvíz-elvezetésére alkalmas, sor kerül a Hejő-malomárok mederrendezésére és egy 10 MVA teljesítményű villamosenergia-hálózat kiépítésére. Jelen projekt részeként az iparterület fejlesztés első ütemében megkezdett – gyalogos- és kerékpárúttal, közvilágítással és körforgalommal ellátott – aszfaltút építése is folytatódik.

A GS Yuasa Magyarország Kft. az első befektető, ami az új, 120 hektáros iparterületen megkezdte működését, de jelenleg is több érdeklődővel aktív tárgyalásokat folytat a város a terület értékesítéséről.

ipari park

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés