Hirdetés
Hirdetés

Összefogás és szuperkoncert Dédestapolcsányért

| 2019. 07. 16. | 11:07:00
További segítségre van szüksége a településnek. Vikidál Gyula is énekel.
Összefogás és szuperkoncert Dédestapolcsányért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, kiadós felhőszakadás okozott villámárvizet május 29-én a Bükk északi lábánál elterülő Dédestapolcsányban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat információ szerint egy helybeli észlelő 141,2 milliméteres csapadékösszeget mért. A hatalmas eső hatására megáradt a Dédestapolcsányt átszelő Bán patak: a sáros folyam elöntötte a település kétharmadát. Lakóházak, kertek, közterületek kerültek percek alatt víz alá, több család élettere, munkája megsemmisült.  

A látvány és a hírek segítségnyújtásra ösztönöztek rengeteg jóérzésű embert. Adományok érkeztek a helyiektől bútorok és háztartási eszközök formájában, és a hivatalos keretek között életre hívott közalapítvány számlájára is folyt be némi támogatás. Ám a kár olyan nagymértékű, hogy további segítségre van szüksége a településnek. 

Zenés jótékonysági est 

A szomorú hírek hallatán szinte egyidőben mozdultak a segítségnyújtás irányába budapesti előadóművészek, kazincbarcikai fiatalok, helyi önkéntesek és a településről elszármazott segíteni szándékozók. Önkéntes összefogásuk a földrajzi távolságokat áthidalva is eredményhez vezetett. Olyan példaértékű és nem mindennapi összetartásról tanúskodó rendezvénynek ad otthont a helyi művelődési ház július 29-én, amilyent a festői szépségű Dédestapolcsányban még nem láttak.

Hirdetés
Hirdetés