Hirdetés

Napokon belül elstartol az Ózd-Salgó Rali

borsodihir.hu

2019.08.21. 11:26

Napokon belül elstartol az Ózd-Salgó Rali

Számos újdonsággal várják a látogatókat.

Hirdetés

Hirdetés

Három megyét és két központot ölel át a Magyar Országos Rali Bajnokság következő aszfaltos versenye, az Ózd-Salgó Rali, melyet augusztus 23-25. között rendeznek Salgótarján térségében.

– A hosszabb kihagyást követően már nagyon várjuk, hogy újra beülhessünk a Fordba. Bízom benne, hogy a tavalyi nehézségek után idén ezen a versenyen mellettünk áll majd Fortuna. Jó minőségű aszfaltos pályákon versenyzünk majd Ózd térségében, melyek között van néhány, ami kifejezetten nekünk kedvez, valamint 1-2 szakaszt fordított irányban kell teljesítenünk, ami számunkra is újdonság lesz – mondta Turán Frici, a Turán Motorsport egyik tagja.

Az Ózd-Salgó Rali pénteken este 18 órától egy izgalmas, 1,5 kilométeres prológgal veszi kezdetét, majd a hangulatos felvezetést követően szombaton 9 gyorsasági szakaszon élesben is bemutatkoznak a pilóták. Vasárnap Nógrádban és hevesi utakon 6 gyorsaságival és több mint 60 kilométerrel folytatódik és fejeződik be az Ózd-Salgó Rali. A futam díjkiosztó ünnepségét Salgótarján belvárosában tartják.

Érdekesség, hogy az ózdi térségben bő egy évtizede, 2008 nyarán rendeztek először önálló első osztályú futamot, majd némi szünetet követően az Ózd-Salgó Rali az utóbbi években stabilan beírta magát a versenynaptárba. Az ORB idei ötödik futamán számos újdonság vár a versenyzőkre és a kilátogató közönségre egyaránt.
Ózdrali

Szóljon hozzá!

Hirdetés