Hirdetés

Hirdetés

Otthon kapott ki a DVTK Jegesmedvék

dvtk.eu

2019.10.07. 08:13

Otthon kapott ki a DVTK Jegesmedvék
(Fotó: dvtk.eu)

Mindhárom pontot elvitte a pozsonyi csapat.

Hirdetés

Jó hangulatban, több mint 1 400 néző előtt kezdték meg a találkozót a csapatok. Nagy tempóban, nagy irammal kezdtek a felek, az első komolyabb lövést Beauvillier eresztette el, majd a 8. percben Beach próbálkozását tisztázták a gólvonalról. A vendégek játékára a letámadás és a távoli lövés volt jellemző, hazai oldalról pedig a gyors, kombinatív játék. Másfél perccel a harmad vége előtt David Rodman cselsorozata végén Bacik szabálytalankodott, így következhetett az első emberelőny. A létszámfölény alatt Jesse Dudás járt a legközelebb a gólhoz, aki a kapuvasat találta el lövésével.

A második harmad Szirányi kiállításával indult, amit még sikerült kivédekezni, de a 25. percben megszerezte a vezetést a Slovan. Egy támadó harmadban szerzett korongot Podlipnik tett vissza Abdulnak, aki kapásból a kapu bal oldalába lőtt (0-1). Két perc múlva a játékvezető karja ismét a magasba lendült, a késleltetett kiállítás alatt azonban megszületett az egyenlítő találat, Beach remek centerezését Részegh Tamás váltotta gólra (1-1). A következő cserében már a vezetést is sikerült átvenni, Nick Ross lövésébe David Rodman ért bele, úgy, hogy Habal már tehetetlen volt (2-1). Öt perccel ezután Beauvillier kiugrását akadályozták meg a vendég védők szabálytalanul, büntető következhetett, amit a sértettnek nem sikerült értékesítenie. Ez megbosszulta magát, hiszen másfél perccel később Viedensky kiegyenlített (2-2). Ezt követően Ryan Harrison ült ki a büntetőpadra, a létszámhátrányt még sikerült kivédekezni, de két másodperccel azután, hogy egyenlő lett a létszám Sedivy fonákkal Rajna kapujába lőtt (2-3).

A harmadik harmadban a tavaly még piros-fehér színekben játszó Ziga Pance találta el a kapuvasat, majd a Magosi kiállítása utáni emberhátrányt sikerült kivédekezni. Hiába tett meg mindent az egyenlítésért a DVTK Jegesmedvék, újabb gólt mégis a Slovan szerzett emberhátrányból. Nick Ross korongvesztése után Kytnárhoz került a játékszer, aki közelről nem hibázott (2-4). A következő percekben nagy esély nyílt a szépítésre, de a kettős emberelőnyt nem sikerült kihasználni, hiába használta fel időkérését Marcel Rodman. Minden próbálkozás elakadt a blokkokban és Habalban, így nem sikerült közelebb kerülni a pozsonyi csapathoz, akik a hajrában még egyszer eltalálták a kapuvasat Vandas révén.

Tipsport Liga
10.forduló
2019. október 6. 17:30
DVTK Jegesmedvék - HC Slovan Bratislava 2-4 (0-0, 2-3, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok, 1.405 néző, játékvezetők: Ondrej Kalina, Tomas Orolin, Ludovit Soltés, Andrej Bogdan
DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Ross, Dudás, Magosi, Galanisz, Rodman - Gőz, Vandane, Beach, Vas, Részegh - Szirányi Kiss D., Miskolczi, Harrison, Beauvillier - Láda, Vojtkó, Ritó, Lövei, Kiss P., Vezetőedző: Marcel Rodman
HC Slovan Bratislava: Habal (Sabo) - Stajnoch, Bacik, Pulis, Sersen, Podlipnik, Kukumberg, Miklik, Abdul, Zigo, Viedensky, Matousek, Vandas, Jendek, Pance, Sedivy, Zitny, Meszáros, Kytnar, Sloboda, Vezetőedző: Roman Stantien

Mesterszemmel
Marcel Rodman: Azt gondolom, hogy az első harmadban a Slovan némileg jobban játszott, gyorsabbak voltak a koronggal. Ennek ellenére egyenlő erők küzdelme volt, nem adtunk nekik sok lehetőséget, volt néhány szélről leadott lövésük, de nagy helyzetük nem volt. A második harmadunk nagyon jó volt, sok gólhelyzetet alakítottunk ki. Ennek köszönhetően át is vettük a vezetést, majd nem használtuk ki a büntetőlövés adta lehetőséget. Ezt követően két könnyű góllal megint náluk volt az előny. A harmadik harmad első 10 percében megint némileg jobbak voltak, mi próbáltuk megtalálni a játékunkat. Lehetőségünk volt kiegyenlíteni emberelőnyből, de körülbelül 5 percig eltűnt a játékunk. Nem volt meg a karakterünk, aminek meg kellett volna lennie az egyenlítéshez. Több volt ebben a meccsben, mert összességében jó meccset játszottunk. Pontot kellett volna szereznünk, de a legfontosabb 5 percünk nem sikerült jól. Emiatt nagyon csalódott vagyok.

MiskolcDVTK Jegesmedvék

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés