Hirdetés
Hirdetés

Otthon kapott ki a DVTK Jegesmedvék

| 2019. 10. 07. | 10:13:00
Mindhárom pontot elvitte a pozsonyi csapat.
Otthon kapott ki a DVTK Jegesmedvék
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó hangulatban, több mint 1 400 néző előtt kezdték meg a találkozót a csapatok. Nagy tempóban, nagy irammal kezdtek a felek, az első komolyabb lövést Beauvillier eresztette el, majd a 8. percben Beach próbálkozását tisztázták a gólvonalról. A vendégek játékára a letámadás és a távoli lövés volt jellemző, hazai oldalról pedig a gyors, kombinatív játék. Másfél perccel a harmad vége előtt David Rodman cselsorozata végén Bacik szabálytalankodott, így következhetett az első emberelőny. A létszámfölény alatt Jesse Dudás járt a legközelebb a gólhoz, aki a kapuvasat találta el lövésével.

A második harmad Szirányi kiállításával indult, amit még sikerült kivédekezni, de a 25. percben megszerezte a vezetést a Slovan. Egy támadó harmadban szerzett korongot Podlipnik tett vissza Abdulnak, aki kapásból a kapu bal oldalába lőtt (0-1). Két perc múlva a játékvezető karja ismét a magasba lendült, a késleltetett kiállítás alatt azonban megszületett az egyenlítő találat, Beach remek centerezését Részegh Tamás váltotta gólra (1-1). A következő cserében már a vezetést is sikerült átvenni, Nick Ross lövésébe David Rodman ért bele, úgy, hogy Habal már tehetetlen volt (2-1). Öt perccel ezután Beauvillier kiugrását akadályozták meg a vendég védők szabálytalanul, büntető következhetett, amit a sértettnek nem sikerült értékesítenie. Ez megbosszulta magát, hiszen másfél perccel később Viedensky kiegyenlített (2-2). Ezt követően Ryan Harrison ült ki a büntetőpadra, a létszámhátrányt még sikerült kivédekezni, de két másodperccel azután, hogy egyenlő lett a létszám Sedivy fonákkal Rajna kapujába lőtt (2-3).

A harmadik harmadban a tavaly még piros-fehér színekben játszó Ziga Pance találta el a kapuvasat, majd a Magosi kiállítása utáni emberhátrányt sikerült kivédekezni. Hiába tett meg mindent az egyenlítésért a DVTK Jegesmedvék, újabb gólt mégis a Slovan szerzett emberhátrányból. Nick Ross korongvesztése után Kytnárhoz került a játékszer, aki közelről nem hibázott (2-4). A következő percekben nagy esély nyílt a szépítésre, de a kettős emberelőnyt nem sikerült kihasználni, hiába használta fel időkérését Marcel Rodman. Minden próbálkozás elakadt a blokkokban és Habalban, így nem sikerült közelebb kerülni a pozsonyi csapathoz, akik a hajrában még egyszer eltalálták a kapuvasat Vandas révén.

Mesterszemmel
Marcel Rodman: Azt gondolom, hogy az első harmadban a Slovan némileg jobban játszott, gyorsabbak voltak a koronggal. Ennek ellenére egyenlő erők küzdelme volt, nem adtunk nekik sok lehetőséget, volt néhány szélről leadott lövésük, de nagy helyzetük nem volt. A második harmadunk nagyon jó volt, sok gólhelyzetet alakítottunk ki. Ennek köszönhetően át is vettük a vezetést, majd nem használtuk ki a büntetőlövés adta lehetőséget. Ezt követően két könnyű góllal megint náluk volt az előny. A harmadik harmad első 10 percében megint némileg jobbak voltak, mi próbáltuk megtalálni a játékunkat. Lehetőségünk volt kiegyenlíteni emberelőnyből, de körülbelül 5 percig eltűnt a játékunk. Nem volt meg a karakterünk, aminek meg kellett volna lennie az egyenlítéshez. Több volt ebben a meccsben, mert összességében jó meccset játszottunk. Pontot kellett volna szereznünk, de a legfontosabb 5 percünk nem sikerült jól. Emiatt nagyon csalódott vagyok.

Hirdetés
Hirdetés