Hirdetés
Hirdetés

Ady Endre műveivel ismerkedtek az ózdi diákok

| 2019. 11. 12. | 16:25:00
Rendhagyó irodalomórán vettek rész.
Ady Endre műveivel ismerkedtek az ózdi diákok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A József Attila Gimnázium, valamint az Ózdi Szakképzési Centrum két helyi tagintézménye, a Bródy Imre és a Gábor Áron Szakképző Iskola diákjai számára tartott Jónás Zoltán rendhagyó irodalomórát a Városi Könyvtárban. Az intézményben már nagy hagyománya van a hasonló rendezvényeknek, amelyeken a tanulók kötetlenebb formában ismerkedhetnek meg az irodalommal. A középiskolások Ady műveit hallhatták.

Jónás Zoltánnal érkezett egy hegedűs is, Petró Balázs, így a versek között Kodály- és Bartók-művek részletei csendültek fel.

Jónás Zoltán szerint bár Ady már száz éve meghalt, műveinek van üzenete a mának is. Fontos a fiatalokkal is megismertetni az életművét, hiszen a költő őket tartotta örökösnek. – Nagyon sokféleképpen magyarázták őt, illetve igyekeztek föltenni egy piedesztálra, hogy nehogy elérjük az embert. És hát ez nekem is elég sok gondot okozott, amíg végre sikerült őt elérnem. Nagyon fontos a felfogásomban, a gondolkodásomban, az eddigi előadóestjeim is ezt tükrözik: a magyarságtudatunk. És ezt mondták a legkevésbé Adyról, holott hihetetlenül ragaszkodott ahhoz, hogy ő magyar – fogalmazott Jónás Zoltán, nyugalmazott kulturális igazgató, előadóművész.

Hirdetés
Hirdetés