Hirdetés
Hirdetés

Hamarosan kezdetét veszi a varázslat Miskolc belvárosában

| 2019. 11. 27. | 13:09:00
Pénteken felkapcsolják az ünnepi díszkivilágítást.
Hamarosan kezdetét veszi a varázslat Miskolc belvárosában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

November 29-én kigyúlnak a fények a Szent István téren. Ismét megrendezik a karácsonyi vásárt, lesz közös adventi gyertyagyújtás, december 1-jén pedig elstartol az adventi villamos is.

Az adventi programsorozat november 29-én, pénteken veszi kezdetét az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolásával. A Szent István tér szabadtéri színpadán 16 óra 30 perctől Czelláth Panna, majd 18 órától a Sky Fanatic ad ingyenes koncertet, míg szombaton a Latin Projekt szórakoztatja a közönséget. December 1-jén, vasárnap a város adventi koszorúján az első gyertyát Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezetének igazgatója gyújtja meg délután 4 órakor. Ünnepi műsort ad a Balázs Győző Református Gimnázium, majd megérkezik az új karácsonyi díszben pompázó adventi villamos a Városház téri megállóhoz.

Mézeskalács illat lengi be a Szent István teret
Immár negyedik éve fog össze Miskolc a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének hívószavára, hogy a karitatív adventi adománygyűjtő akciójával minél több rászoruló család ünnepét tehesse szebbé. Advent időszakában, november 29. és december 22. között jókedvű csapatokkal és finom mézeskaláccsal készül a Szent István téri gyűjtőponton a Szeretet Sütigyár. Az elkészült mézeskalácsok a helyszínen megvásárolhatók a Sütigyár bódéjában, a süteményekből befolyt összeg a Magyar Vöröskereszt közreműködésével kerül el a rászoruló családokhoz.

Egy doboznyi szeretet
A miskolci advent igazi ékessége a Szeretetdoboz adományozó akció, mely a nehéz körülmények között élő, nélkülöző embertársaink megsegítésére szolgál. Idén is kérik, aki teheti, adományával támogassa a rászorulókat és tegyünk együtt azért, hogy nekik is szép legyen a karácsony! Az adományozott doboz méretére nincs kikötés, mindenki maga határozza meg, hogy mekkora ajándékot szeretne eljuttatni a rászorulóknak. Lehet benne tartós élelmiszer (konzerv, befőtt, tészta, szárazáru legalább 3 hónapos lejárati idővel, játék, ruhanemű, kozmetikum, könyv). Készülhet felnőttnek vagy gyereknek. A szervezők kérése csupán annyi, hogy romlandó árut – friss gyümölcsöt, süteményt vagy más élelmiszert  – ne csomagoljunk a dobozokba. Azért, hogy valódi karácsonyi ajándékkal kedveskedjünk, a dobozokat mindenképpen csomagoljuk be díszpapírba. Így már első látásra is örömöt okozhatunk annak, aki kapja. Célszerű ráírni a dobozra, hogy annak tartalmával milyen nemű és korú rászorulót szeretnénk megajándékozni. Ezzel jelentősen megkönnyítjük és meggyorsíthatjuk az ajándékok célba juttatását.

Hirdetés
Hirdetés