Hirdetés

Kést rántott a féltékeny exélettárs Tiszaújvárosban

borsodihir.hu

2019.11.14. 09:59

Kést rántott a féltékeny exélettárs Tiszaújvárosban
A kép illusztráció.

Vádat emeltek ellene.

Hirdetés

Hirdetés

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és zaklatás bűntette miatt november 14-én vádat emelt egy 28 éves férfival szemben. Közleményük szerint április 16-án délelőtt Tiszaújvárosban, egy vendéglátóhelyen a vádlott korábbi élettársa – egy sajóörösi fiatal nő – egy férfi ismerősével beszélgetett. A féltékeny vádlott ezalatt telefonon küldött üzenetekben több alkalommal is megöléssel fenyegette meg volt élettársa ismerősét, majd rövid idő elteltével megjelent a sörözőnél.

Az ittas állapotban lévő vádlott a söröző előtti területen egy 14 centiméter pengehosszúságú kést vett elő a ruházatából, mellyel – fenyegető kijelentések kíséretében – kaszaboló, hadonászó mozdulatokat tett a közvetlenül előtte álló, a volt élettársával beszélgető férfi irányába.

A férfi tartva attól, hogy vádlott rátámad és megszúrja, védekezésképpen egyszer arcon ütötte a vádlottat, aki ettől a földre került és a kés kiesett a kezéből, majd távozott a tett helyszínéről. A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. Pár nappal később egy internetes üzenetküldő alkalmazáson keresztül küldött üzenetben a vádlott megöléssel fenyegette meg volt élettársát. A sértett a sérelmére elkövetett zaklatás miatt magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben, ellentétben az említett férfi ismerősével, aki az őt ért fenyegetések miatt nem kívánta a vádlott megbüntetését.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabására, valamint a nyomozás során lefoglalt kés elkobzására tett indítványt a járásbíróságnak.
Tiszaújvárosgarázdaságféltékenység

Hirdetés

Szóljon hozzá!