Hirdetés
Hirdetés

Több mint százmilliós átverés, miskolciakat is csőbe húztak

| 2019. 11. 05. | 19:00:00
Egy gyémántfokozatú üzletkötő a vádlott.
Több mint százmilliós átverés, miskolciakat is csőbe húztak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letöltendő börtönbüntetést indítványoz a Miskolci Járási Ügyészség azzal a 34 éves nővel szemben, aki mintegy 130 millió forinttal vert át befektetőket Miskolcon és az ország más területein. A vádlott ellen több rendbeli csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emeltek vádat.

Az ügyészség november 5-én számolt be arról, hogy a nő egy budapesti székhelyű, kozmetikai és étrendkiegészítő termékek forgalmazásával foglalkozó gazdasági társaság gyémántfokozatú üzletkötőjeként dolgozott. Feladata volt a Magyarországon forgalmazott termékek értékesítése, aminek során többeket megtévesztett.

A vád szerint ugyanis azt javasolta a sértetteknek, hogy rendeljék meg a termékeket az USA-ból, vámkezeltessék Magyarországon, majd azokat ő magasabb áron eladja Lengyelországban, így jelentős nyereséget érhetnek el. Állította továbbá, hogy amennyiben a megrendelő legalább három csomagot kifizet, abban az esetben ingyen bónusz csomagot kap hasonló haszon lehetőségével.

A sértettek egy bankszámlaszámra utalhatták a megrendelések ellenértékét, amelyet visszaigazolt, készpénzes pénzátvételkor pedig átvételi elismervényt állított ki, jogtalanul használva a termékforgalmazó cég logóját. A nő a valóságban nem volt jogosult termékeket behozni az USA-ból továbbértékesítési célzattal, az általa adott elismervényeken szereplő termékcsomagokat igazából nem rendelte meg.
A vádlott ily módon 2014-től 2016-ig 19 magánszemélytől összesen 133 millió forintot vett át, az összeget saját céljaira fordította, a megrendelők számára gyakorlatilag elérhetetlenné vált. Mindösszesen 1,6 millió forintott fizetett vissza.

Hirdetés
Hirdetés