Miskolc polgármestere cáfolja a szülészetek összevonását

borsodihir.hu

2019.12.13. 16:36

Miskolc polgármestere cáfolja a szülészetek összevonását
December 13-án egyeztettek a felek (Fotó: Miskolc.hu)

Veres Pál találkozott a hírbe hozott kórházigazgatóval.

Hirdetés

A polgármester december 13-i közlése szerint aznap találkozott Révész Jánossal, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatójával, aki úgy nyilatkozott, „az összevonás jelenleg nincs napirenden”. 

Mint arról a Borsodihir.hu is beszámolt, eddig több ezren írták alá azt az e-petíciót, melyet a megyei központi kórház és a Semmelweis kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának „megmentése” érdekében fogalmaztak meg.

A megbeszélésen Varga Andrea alpolgármester, Jakab Péter (Jobbik) országgyűlési képviselő és Simon Gábor (Velünk a Város) frakcióvezető is részt vett. Veres Pál arról számolt be, hogy ha a jövőben aktuálissá válik egy ilyen döntéselőkészítési folyamat, a közvélemény előzetes tájékoztatást kap róla, s lesz lehetőség érdemi konzultációra. Megállapodtak abban is, hogy folyamatosan egyeztetnek a jövőben az alapellátást és a kórházi ellátást érintő kérdésekben.

– Meggyőződtünk arról, hogy az intézmény komplex fejlesztése átgondolt szakmai stratégia mentén zajlik és az elkövetkező két évben intenzíven folytatódik. A fejlesztések alapvető célja a betegelégedettség jelentős javítása. Egyetértettünk abban, hogy egymás munkáját kölcsönösen segítve, szakmai és gazdasági érvek mentén alakítjuk a város egészségügyi ellátásának fejlesztését a miskolciak érdekében – jelentette ki Veres Pál.

kórházMiskolcszülészetVeres Pál

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés