Hirdetés
Hirdetés

A borsodi cigányfaluban egy haláleset miatt dúlnak az indulatok

| 2020. 01. 26. | 16:09:00
A polgármester szerint a mentőknek meg kell várniuk a rendőröket.
A borsodi cigányfaluban egy haláleset miatt dúlnak az indulatok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ország legszegényebb falujának, Csenyétének a polgármestere szerint a településen azért halt meg egy ember, mert a mentősök nem értek időben a házához. Kiss István szombaton este töltött fel egy videót a Facebookra, ezen azt ecseteli, hogy a mentősök olyan utasítást kaptak, hogy a rendőrök megérkezéséig nem mehetnek be a cigányok lakta faluba.

Az esettel kapcsolatban a 444.hu megkereste a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol annyit közöltek, hogy a rendőrök az Országos Mentőszolgálat jelzése alapján jelentek meg a településen, ahol a helyszíni szemle megtartása mellett biztosították a mentősök munkavégzését is.

Közleményük szerint

az Encsi Rendőrkapitányság az Általános Közigazgatási Rendtartás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, bűncselekmény elkövetésére vonatkozó adat információ nem merült fel. 

Az eset miatt a 444.hu kereste az Országos Mentőszolgálatot is, ott azt mondták, hogy meg kell vizsgálniuk, hogy mi történt, keresik az érintett egységet, és amíg velük nem beszéltek, nem nyilatkozhatnak.

Hirdetés
Hirdetés