Lopott, majd ütött egy 17 éves fiú Kazincbarcikán

2020.01.09. 10:27

Lopott, majd ütött egy 17 éves fiú Kazincbarcikán
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

A fiatallal szemben több büntetőeljárás is folyamatban van.

Hirdetés

Rablás bűntettével gyanúsított fiatalkorú férfi letartóztatásának elrendelésére tett indítványt a Miskolci Járási Ügyészség. A nyomozás adatai alapján a tizenhét éves gyanúsított január 2-án este, egy kazincbarcikai szupermarketben levett a polcról egy whisky-t, majd azt a nadrágjába rejtette. Az esetet az áruház biztonsági őre észre vette és felszólította, álljon meg. Az őr a gyanúsított ruházatát megragadta, hogy őt visszatartsa.

Az elkövető a felszólításnak nem tett eleget, a fogásból kiszabadította magát, a biztonsági őrt könyökkel megütötte, majd a helyszínről elmenekült.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a férfit – akivel szemben több másik büntetőeljárás is folyamatban van – elfogta, gyanúsítottként kihallgatta, őrizetbe vette, majd előterjesztést tett az ügyészség felé a letartóztatás elrendelésének indítványozására. A Miskolci Járási Ügyészség álláspontja szerint a fiatalkorú gyanúsított esetében az elkövetett bűncselekmény különös tárgyi súlya mellett megállapítható a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, illetve a tanúk befolyásolásán keresztül a bizonyítás megnehezítésének veszélye is, ezért indítványt tett a letartóztatás elrendelésére a Miskolci Járásbírósághoz.

Amennyiben a bíróság a későbbiekben ezért a cselekményért a férfi bűnösségét megállapítja, akár öt év szabadságvesztésre is ítélheti.

Szóljon hozzá!

Hirdetés