Hirdetés

Hirdetés

Lemondtak önkormányzati támogatásuk javáról a miskolci vízilabdások

borsodihir.hu

2020.05.03. 15:49

Lemondtak önkormányzati támogatásuk javáról a miskolci vízilabdások

A klub így kívánja segíteni a koronavírus elleni védekezést.

Hirdetés

Az önkormányzat a Pannergy-MVLC Miskolci Vízilabda Club működéséhez 25 millió forintot biztosított a 2020. évi költségvetésből még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt. A koronavírus-járvány azonban felülírta a város még februárban elfogadott költségvetését, mára a vírus elleni védekezés, a gazdaság újraindítása, a város alapfeladatainak biztosítása kell, hogy prioritást kapjanak.

Az első vonalban szereplő vízilabdacsapat ezt felismerve felajánlotta, hogy lemond a veszélyhelyzet kihirdetéséig ki nem utalt önkormányzati támogatásról – amely 16,3 millió forint –, és ezt az összeget felajánlja a városnak a koronavírus helyzet kezelésére.

A klub vezetése ezzel a gesztussal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ma az önkormányzat legfontosabb feladata a vírus és annak negatív hatásai ellen való küzdelem. A 2019/2020-as vízilabda bajnoki évadból még 11 olyan bajnokságban vagy kupában nem zárult le a verseny, amelyben érdekeltek voltak a klub felnőtt- és utánpótlás csapatai. A koronavírus miatt így egyik napról a másikra állt le a munkavégzés a klubnál.

A csapat a koronavírusra való tekintettel jelenleg egyéni szárazföldi felkészülést végez, várva a 2019/2020. évi felnőtt és utánpótlás bajnokságok kapcsán a Magyar Vízilabda Szövetség döntésére.
MiskolcPannergy-MVLC Miskolci Vízilabda Club

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés