Változás várható a miskolci médiacég élén

borsodihir.hu

2020.06.25. 18:20

Változás várható a miskolci médiacég élén

Varga Zoltán elvégezte a rábízott feladatot.

Hirdetés

Az önkormányzati választásokat követően azonnal beadta felmondását a MIKOM Nonprofit Kft. korábbi ügyvezetője és főszerkesztője is. Veres Pál polgármesternek ezért azonnali megoldást kellett találnia a helyzet megoldására, hiszen vezetés nélkül maradt a város kommunikációs cége. A polgármester a tapasztalt televíziós szakembert, Varga Zoltánt kérte fel a MIKOM vezetésére, aki úgy vállalta el a felkérést, hogy addig kívánja betölteni a pozíciót, amíg stabilizálja, piaci alapokra helyezi a cég működését. Az elmúlt fél évben a MIKOM Nonprofit Kft. médiafelületeinek látogatottságát jelentős mértékben sikerült növelni, a cég gazdálkodását pedig a kinevezett ügyvezető stabilizálni tudta.

Tavaly decemberben 130 millió forintos veszteséggel vette át a céget az új ügyvezető. Áprilisig – a járványügyi helyzet ellenére is – sikerült stabilizálni a cég gazdálkodását és a tervezett eredményhez képest is 16 millió forinttal jobban zárta a negyedévet a MIKOM Nonprofit Kft. Vagyis,

ha hasonlóképpen folytatódik a gazdálkodás, akkor év végére, egy év alatt sikerül ledolgoznia a társaságnak a megörökölt 130 millió forintos veszteséget.

A gazdasági mutatók mellett jelentősen javultak a MIKOM médiafelületeinek látogatottsági adatai is.

Varga Zoltán kérte ügyvezetői pozícióból való felmentését, és a továbbiakban kizárólag a MIKOM-on belüli szakmai irányítással szeretne foglalkozni. 
MIKOMVarga Zoltán

Szóljon hozzá!

Hirdetés