Hirdetés
Hirdetés

Borsodi időközi választás: feljelentették a Fidesz jelöltjét

Koncz Zsófia ingyenes tankönyveket vitt egy iskolába.
Borsodi időközi választás: feljelentették a Fidesz jelöltjét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Blikk információi szerint a helyi választási bizottság elkaszálta a borsodi időközi választáson a kormánypártok jelöltjeként induló Koncz Zsófia elleni újabb kifogást. A függetlenként rajthoz álló Tóth Ádám többek között azért jelentette fel a fiatalt fideszest, mert

ingyenes tankönyveket vitt egy iskolába a kampány során.

A független jelölt álláspontja szerint Koncz Zsófia az állam által ingyenes biztosított, tehát az adófizetők pénzéből vásárolt ingyenes tankönyveket „használt fel kampánycélra”, ami „akár a tiltott kampányfinanszírozás gyanúját is felveti”.

A körzet választási bizottsága több okra hivatkozva utasította el a kifogást:

  • a tiltott kampányfinanszírozás megállapítása nem tartozik a hatáskörükbe, amit – meglátásuk szerint – Tóth nem is tudott bizonyítani.
  • a tankönyvek szállításáról szóló Facebook-bejegyzés nem volt alkalmas a választói akarat tisztességtelen befolyásolására sem – amire szintén hivatkozott Tóth –, ugyanis Koncz Zsófia egyértelműen jelezte a posztjában, hogy államilag támogatott kiadványokról van szó, nem pedig ő biztosította azokat.
  • abban, hogy az iskolában kampányolt a fideszes jelölt, szintén nem talált kivetnivalót a bizottság, ugyanis álláspontjuk szerint a törvény csak akkor tiltja ezt, ha tanítási időben történik, Koncz viszont augusztus 28-án járt az intézményben. Akkor pedig még nem folyt oktatás az iskolában.
Hirdetés
Hirdetés