Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a miskolci aluljárók rémét

| 2020. 11. 06. | 17:55:00
Vascsővel fenyegetőzött, kukát dobált majd az aluljáró burkolatát is megrongálta.
Letartóztatták a miskolci aluljárók rémét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legalább öt bűncselekményt követhetett el Miskolcon az a férfi, akinek november 5-én a letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a román állampolgár

  • október 25-én délben Miskolcon, az Ady Endre utcán, a járda mellett lévő mintegy 130 centi hosszúságú terelőoszlopok egyikét kitörte. A vascsővel előbb az arra járó gyalogosokat fenyegette, majd
  • a Búza téri aluljáró lépcsőjét és burkolati elemeit ütötte. Az aluljáró lépcsőjének homlokzati részét több helyen megrongálta, letörte a burkolatot, azok darabjait a járdára szórta, majd egy szemetest is megrongált, a helyéről levéve eldobta azt.
  • Október 30-án a hajnali órákban Miskolcon a Tiszai-pályaudvaron lévő aluljáróban észrevette az alvó sértettet, akitől elvette a mobiltelefonját.
  • November 3-án délelőtt bement a Széchenyi úton lévő, telefonok értékesítésével is foglalkozó üzletbe, ahonnan a telefonra szerelt áruvédelmi zsinórt eltávolítva magával vitt egy 269 ezer forint értékű telefont. Ezután a Győri kapuban lévő élelmiszerüzletből a kabátjába rejtve szeszes italt akart kivinni, azonban az áruház dolgozói tetten érték.

A gyanúsítottal szemben rongálás, garázdaság, kifosztás és lopások miatt indult eljárás, mely bűncselekmény akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértékére és a gyanúsított életmódjára figyelemmel tartani kell attól, hogy a gyanúsított a hatóságok számára elérhetetlenné válna, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés