Hirdetés
Hirdetés

Átfogó ellenőrzés-sorozat indul Miskolcon

| 2020. 12. 02. | 14:34:00
Rendészek, rendőrök vigyáznak a rendre.
Átfogó ellenőrzés-sorozat indul Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szükségesnek és hatékonynak ítélte Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója azt a fokozott ellenőrzést, mely kifejezetten az Újgyőri főtér területére fókuszált december első napján. Az akcióban, mely kedd délután 14 órától körülbelül egy órán át zajlott a tér több pontján egyidejűleg, a MIŐR kötelékéből össszesen 11-en vettek részt 3 szolgálati kutyával, illetve a szoros együttműködés jegyében a rendőrség egyik járőr párosa szintén csatlakozott a megszokottnál nagyobb létszámban felvonuló önkormányzati rendészekhez. Az igazgató hangsúlyozta: ahogyan ez esetben is, a jövőben szintén kiemelt figyelmet szentelnek a lakosság jelzéseinek, hiszen a rendészek egyik legfontosabb feladata a békés és tiszta közterületek, az élhető környezet biztosítása minden miskolci számára. Ugyanil​yen fontos a társadalom rendészet iránti bizalmának erősítése, a biztonságtudat kialakítása és megtartása.

Emiatt heti rendszerességgel átfogó ellenőrzés-sorozat indul változó időpontokban és helyszíneken, az Újgyőri főtérre továbbra is fokozott figyelmet fordítanak a rendészek.

Az ellenőrzést olyan, az Újgyőri főtéren mind gyakoribbá váló szabálysértések indokolták, mint például az utcai szemetelés, zajongás, a vírushelyzetben egyértelműen tiltott csoportosulás, vagy a közterületen való alkoholfogyasztás. A Miőr munkatársai egy személy esetében csendháborítás miatt, egy másik ott tartózkódóval szemben szemetelés miatt szabtak ki helyszíni bírságot; míg további két fővel szemben feljelentést tettek.

Hirdetés
Hirdetés