Hirdetés
Hirdetés

Miskolci bérlakásban él? Erről tudnia kell

| 2020. 12. 28. | 16:17:00
A januári számlából minden kiderül.
Miskolci bérlakásban él? Erről tudnia kell
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatósága, tájékoztatja az önkormányzati bérlakások bérlőit, hogy a 2021. január 1. napján hatályba lépő bérletidíj-emelések - a december 18-i kormányrendelet értelmében - a veszélyhelyzet leteltét követő 90. napig felfüggesztésre kerülnek, vagyis a januári bérleti díj számla a decemberivel azonos lesz - közölte a Borsodihírrel a polgármesteri kabinet.

Kiemelték: a 2020. november 1. napján megemelt bérleti díjak továbbra is, változatlanul érvényben maradnak, azokat a jelenlegi intézkedések nem érintik.

Azok a bérlők, akiknek bérleti díja novemberben emelkedett, az emeléssel kerültek abba a díjkategóriába, mint a januári bérleti díjemelés felfüggesztésével érintett bérlők, tehát őket az adott területen élő, hasonló adottságú lakás bérlőihez képest hátrány nem éri, fizetési kötelezettségük azonos mértékű. 

A Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatósága január elején - valamennyi bérlő tekintetében - kezdeményezi az önkormányzatnál az óvadékfeltöltéssel kapcsolatos fizetési kötelezettség felfüggesztését is.

Tekintettel arra, hogy az év végi ünnepek miatt már nincs lehetőség a postai úton történő, egyéni értesítésekre, a bérlők a januári bérleti díj számlákkal együtt fognak részletes tájékoztatást kapni a 2021. fizetési kötelezettségek alakulásáról

- hansúlyozták a közleményben.

 

Hirdetés
Hirdetés