Hirdetés
Hirdetés

Meghaltok, kutyák - kiabálta a miskolci gyújtogató

| 2021. 01. 18. | 18:22:00
Öt embert akart megölni a nő, aki akár életfogytig rács mögé kerülhet.
Meghaltok, kutyák - kiabálta a miskolci gyújtogató
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája április 11-ig meghosszabbította a letartóztatását annak a nőnek, aki a gyanú szerint tavaly április 10-én éjjel azért gyújtotta meg egy miskolci családi ház bútorzatát, hogy az ott lakókat megölje - közölte a Borsodihírrel Horváth Dóra sajtószóvivő.

A rendelkezésre álló adatok szerint a családi házban öten voltak, többen már aludtak, amikor a gyanúsított a teraszon lévő kanapét szándékosan felgyújtotta, miközben az utcán azt kiabálta, hogy

„meghaltok kutyák, rátok gyújtom a házat!”.

Az ébren lévő sértettek észlelték a tüzet, mely időközben a lakás tetőszerkezetére is átterjedt, ezért azonnal felkeltették a családtagokat, majd mindannyian kimenekültek a házból, és értesítették a hatóságokat.

A gyanúsított az esetet megelőző napokban többször is okozott tüzet a család házának udvarán, melynek szétterjedését minden esetben a tűzoltók akadályozták meg.

A helyszín átvizsgálása során a nyomozó hatóság egy, a családtagok nevének felsorolását tartalmazó és halálukra utaló fenyegető levelet is talált.

A gyanúsítottal szemben több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indult eljárás, mely cselekmény 10 évtől 20 évig, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A kiszabható büntetés mértékére figyelemmel a bíróság álláspontja szerint fokozottan fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye. Tartani kell attól is, hogy a gyanúsított szabadon bocsátása esetén a sértetteket megfélemlítené, esetleg újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el vagy a már megkezdett cselekményt befejezné. Mindezek alapján a járásbíróság április 11-ig meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását.

A végzés végleges.

Hirdetés
Hirdetés