Hirdetés
Hirdetés

Évente 300 millió forinttal támogatja a kormány a DVTK-t

| 2021. 07. 19. | 20:32:00
A miskolci egyesületnek a látványsportágak mellett 18 olyan további sportága van, amelyben elsősorban egyéni sportolók szerepelnek.
Évente 300 millió forinttal támogatja a kormány a DVTK-t
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar kormány 2026-ig évente 300 millió forinttal támogatja a DVTK-t – jelentette be július 19-i, miskolci sajtótájékoztatóján Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára. Felidézte, hogy a kormány 17 kiemelt vidéki sportegyesületet támogat ily módon. Hangsúlyozta,

a felhasználási lehetőségeket tágan határozták meg, ezáltal az összeg az utánpótlásnevelési programok, az élsport, a létesítményfejlesztés, az eszközfejlesztés, a versenyeztetés, az edzőtáboroztatás, a szakemberek képzése és támogatása, illetve bérjellegű kiadások finanszírozására is fordítható.

– Ahhoz, hogy létrejöhessen ez a támogatás-struktúra, természetesen nemcsak a sportolói létszámok kellettek, azaz, hogy az utánpótlás-korosztály, vagy a leigazolt sportolók száma magas legyen, hanem az eddigi eredményesség és hagyományok is nagyon szükségesek voltak – nyilatkozta az államtitkár, majd úgy fogalmazott, a DVTK-nál példaértékű munka látható. – Ez a munka meghozta az eddigi sikereket, és ez a mostani támogatás hozzájárul ahhoz, hogy hosszú távon garantált legyen az eredményesség, valamint, hogy még tovább fejlődjön a klub – mondta Szabó Tünde.

A miskolci egyesületnek a látványsportágak – labdarúgás, kosárlabda, jégkorong és röplabda – mellett 18 olyan további sportága van, amelyben elsősorban egyéni sportolók szerepelnek.

Sántha Gergely, a DVTK elnöke elmondta, klubjuk a következő öt évben sokkal kiszámíthatóbb körülmények között tud dolgozni és építkezni, köszönhetően a kormány által nyújtott támogatásnak. Hangsúlyozta, az észak-magyarországi régió egyéni sportolóinak – beleértve az utánpótlás-, amatőr- és versenysportolókat is – versenyeztetése is sokkal kiszámíthatóbb lesz a következő esztendőkben, illetve azon is dolgoznak, hogy az infrastrukturális körülmények is javuljanak. Az elnök megjegyezte, hogy ez egy plusz támogatás, ami nem a jelenlegi önkormányzati és egyéb támogatások kiváltását szolgálja, hanem az egyéni sportolók további fejlődését. – Biztos vagyok benne, hogy a sportszakembereinkkel együtt be tudjuk bizonyítani, hogy méltóak vagyunk a kiemelt nagyegyesületi státuszra – szögezte le.

Kiss János miniszterelnöki biztos felidézte, hogy a magyar kormány stratégiai ágazatnak tekinti a sportot, márpedig "egy stratégiai ágazatot stratégiai megállapodásokkal lehet igazán megtámogatni és megalapozni". – Mindképpen biztató jövőt látunk magunk előtt, és az aranykor visszatérését, amikor nagyon sok szakosztályban nagyon sokan sportoltak és nagyon sok sikert hoztak Miskolcnak – nyilatkozta.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a DVTK társadalmi elnöke kiemelte, hogy a klub nem csak bekerült a kormány által kijelölt 17 vidéki sportszervezet közé, amelyek fejlesztéseit támogatják, de ezen belül is az első kategóriában kapott helyet, vagyis a legnagyobb mértékű támogatásban részesül. Emlékeztetett, a DVTK tavasszal 2,3 milliárd forintos kormányzati támogatásban részesült infrastrukturális és működési célra, a látvány-csapatsportágakkal összefüggésben. – A múltkori és a mostani támogatás jól jelzi a kormány elkötelezettségét Miskolc és az észak-magyarországi régió mellett – mondta Csöbör Katalin.

Hirdetés
Hirdetés