Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Varga Judit tételes „elszámolása” a Miskolci Egyetemen történtekről

| 2021. 08. 23. | 13:54:00
A befektetett munka meghozta a gyümölcsét - írta a fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke.
Varga Judit tételes „elszámolása” a Miskolci Egyetemen történtekről
Hirdetés
Hirdetés

A Facebookon a követőinek is beszámolt Varga Judit arról, hogy az egyetemi modellváltás utáni időszakban mi minden történt a Miskolci Egyetemen. Az igazszágügyminiszter, aki a Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumi elnöke, az írta:

az elmúlt időszakban bebizonyítottuk, hogy az egyetemi modellváltás olyan megújulást hoz, amely a hallgatók előtt álló lehetőségek bővülését és az intézmény versenyképességének növelését egyaránt szolgálja.

Ezután tételesen sorolta, mik történtek nyáron az intézményben:

  • Szindikátusi szerződést írtunk alá az ÓAM Ózdi Acélművek Kft-vel, ezzel szorosabbra fűzve az ország első számú nehézipari egyeteme és a kiváló gyakorlati képzést nyújtó vállalatok közti partnerséget.
  • Letettük az új Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrástár alapkövét. A közel 10 milliárd forintos beruházással egy európai szintű tudásközpont kerül kialakításra.
  • A hazánkba akkreditált nagykövetek számára is bemutattuk a Miskolci Egyetem eddig elért eredményeit, valamint jövőbeni fejlesztéseit.
  • A befektetett munka meghozta a gyümölcsét, hiszen a tavalyi évhez képest 11 százalékkal több tanulót tudtunk idén felvenni. A frissen felvett hallgatókat a mai nap folyamán köszöntöm majd a Miskolci Egyetem gólyatáborában.

Hiszem, hogy az előttünk álló tanév is legalább ugyanennyi sikert tartogat mind a hallgatók, mind az oktatók számára! Jó szerencsét, Miskolc! - zárta hétfői bejegyzését Varga Judit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés