Hirdetés
Hirdetés

Ilyen még nem volt Miskolcon

| 2022. 07. 23. | 11:38:00
A polgármester szerint a városlakók szívesen szólnak bele az ügyekbe, adnak ötleteket.
Ilyen még nem volt Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ilyen még nem volt! - írta Facebook-oldalán Veres Pál polgármester. A miskolciak közvetlenül, személyesen, saját „hangjukon szólva”, minden köztes lépcsőfok közbeiktatása nélkül szólhatnak bele a közpénzek elköltésébe. Ezt a Részvételi Program, és azon belül a Részvételi költségvetés idei meghirdetése teszi lehetővé.

A városi büdzséből az önkormányzat 2022-ben összesen 15 millió forintot különített el, hogy a városlakók ötleteit, javaslatait megvalósíthassák belőle. Az elképzelések megfogalmazására, megbeszélésére, megvitatására a tervezzukmiskolc.hu oldal szolgál. Veres Pál arra kéri a miskolciakat, minél többen nézzék meg, olvasgassák, regisztráljanak rá és használják.

Eddig legalább 25 javaslat érkezett. Az látszik belőlük, hogy a miskolciak megértették a kezdeményezés lényegét, látják a megadott kategóriákat, többnyire a rendelkezésre álló összeghatárról sem feledkeznek meg. Az ötletek zöme a Zöldülő Miskolc és Közös tereink kategóriákba érkezik.

A legtöbb ötlet arról szól, miként lehet környezettudatosabb, „zöldebb”, szebb a körülöttünk lévő tér, hogyan lehet a forgalmat korlátozni, a parkokat megújítani, játszótereket korszerűsíteni. 

Általában magánszemélyek az ötletadók, közösségek, csoportok még kevésbé voltak aktívak. Ugyanakkor többen jelezték a javaslatuk mellett, hogy adott esetben a megvalósításban is szívesen vennének részt.

Hirdetés
Hirdetés