Hirdetés

Hirdetés

Roham a miskolci önkormányzatnál 

Borsodihir.hu

2022.09.24. 11:23

Roham a miskolci önkormányzatnál 
Menekülőút a meredeken emelkedő árak elől (Fotó: Freepik)

Folyamatosan állítják ki a kedvezményes gázigényléshez szükséges iratokat

Hirdetés

Folyamatosan érkeznek az önkormányzathoz a családi fogyasztó közösségek számára megnyílt kedvezményes földgáz igénybevételére vonatkozó igénylések; szeptember 21-ig 411 ilyen kérelem regisztrálása történt meg, melyek csaknem 5 százaléka lezártnak tekinthető – írta szeptember 24-én a miskolci városháza.

A legfeljebb négylakásos, de közös mérőórával rendelkező, nem társasházi vagy lakásszövetkezeti lakóingatlanokban élők is igénybe vehetik lakásonként külön-külön is az átlagfogyasztás mértékéig a rezsicsökkentett gázárat. Ehhez az önkormányzatok jegyzőjének kell kiállítania csak erre a kedvezményre jogosító hatósági bizonyítványt az ingatlan lakásainak számáról. A jegyző a hatósági bizonyítványt 8 napon belül, helyszíni szemle alapján állítja ki, a hatósági dokumentumot a fogyasztónak kell benyújtania a földgázszolgáltatóhoz.

A kérelmek feldolgozásában öt kolléga, míg a szemlék lebonyolításában az önkormányzat 14 munkatársa vesz részt. – Az ő munkájuknak köszönhetően sikerült betartani a kérelmek kapcsán irreálisan szűkre szabott ügyintézési határidőt még annak ellenére is, hogy a kormányrendeletben előírt határidő a helyszínelési igényt és a kérelmek egyidejű tömeges benyújtását sem vette figyelembe – írták.

Miskolcrezsi

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés