Hirdetés
Hirdetés

Több mint 48 millió forintot kap a MÁSA!

| 2022. 09. 14. | 11:49:00
A Miskolci Állatsegítő Alapítvány munkájának rengetegen ajánlották fel az 1 százalékukat.
Több mint 48 millió forintot kap a MÁSA!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az 1% felajánlás továbbra is a civil szervezetek egyik legfontosabb bevételi forrása Magyarországon, sok szervezet léte múlik azon, hogy a magánszemélyek rendelkeznek-e az adójuk 1%-ról. 2022-ben a felajánlások száma csökkent, viszont a felajánlott összeg nőtt, így közel 11 milliárd forint jut el még idén a civil szervezetekhez.

A 2022-es év érdekessége azonban, hogy bár a felajánlások száma 15 %-kal csökkent, 1,44 millióan, mintegy 217 ezerrel kevesebben éltek a lehetőséggel a tavalyi évhez képest, a felajánlott összeg mégis nőtt 4 %-kal.

Tehát az idei év eredményén a felajánlások számát tekintve már látható negatív tendencia. Akár a koronavírus negatív hatása, akár az ukrajnai háború vagy a gazdasági válság is lehet ennek oka.

Az egy civil szervezetre eső felajánlás átlagösszege évek óta növekszik, ez idén 372 ezer forint, ami nagyjából 28 ezer forinttal több, mint a tavalyi.

Az első 20 legtöbb 1%-os rendelkezésből részesült szervezet 2022-ben összeg szerint csökkenő sorrendben. A táblázatban nyíllal jelezzük a listán belüli helyváltoztatást 2021-hez képest:

MÁSA

A Miskolci Állatsegítő Alapítvány Kelet-Magyarország egyik legnagyobb menhelyét üzemelteti, állatmentő szolgálatot tart fenn. Évente több mint 600 kutya és 150 macska kerül ide. 17 éves működésük folyamán több mint 11 000 kutyának és cicának találtak otthont, szerető gazdit.

Mindennap 350 kutyáról és cicáról gondoskodnak. Szeretnénk elérni, hogy az ivartalanítások számának növelésével egyre kevesebb gazdátlan állat kóboroljon, hiszen nem a férőhelyek számának növelése a megoldás a jövőre nézve.  

Hirdetés
Hirdetés