Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon hosszú távú megoldást szeretnének a közvilágításra

| 2022. 11. 30. | 15:14:00
Nem akarnak teljes sötétségbe borítani városrészeket.
Miskolcon hosszú távú megoldást szeretnének a közvilágításra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Miskolcon mintegy 19 ezer lámpa biztosítja a biztonságot nyújtó fényeket, ám az energiaárak drasztikus emelkedése miatt az erre fordított összeg is nagyságrendekkel megnőtt; az idén mintegy 450 millió forintba kerülő szolgáltatásé jövőre 2 milliárd forintot is meghaladó kiadást jelentene – írja november 30-i közleményében a miskolci városháza.

Az egyik megoldás az lehet – olvasható a közleményben –, hogy a főbb közlekedési útvonalak kivételével minden második köztéri világítótestet kikapcsolnak a városrészekben (több településen születtek hasonló megoldások).

– Miskolc vezetése felvette a kapcsolatot a szolgáltatóval, hogy információkat szerezzen ennek technikai-pénzügyi részleteiről. Arról is döntöttek, hogy árajánlatokat kérnek a hosszabb távú megoldás érdekében, ami komplett városi LED-csere programot jelentene. A Veres Pál polgármester kezdeményezésére létrejött Városvédelmi Egyeztető Testület szerdánként ülésezik, ha kell, döntéseket hoz, hogy a brutálisan megemelkedett energiaárak ellenére biztosítsa a város működését.

Hirdetés
Hirdetés