Hirdetés

700 millióval drágult a kazincbarcikai vízi komplexum

| 2022. 12. 05. | 18:27:00
Módosították az eredeti árat.
700 millióval drágult a kazincbarcikai vízi komplexum
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy 700 millió forinttal drágult a kazincbarcikai fürdőkomplexum várható költsége, ezért módosították a közbeszerzésben feltüntetett számokat – olvasható a közbeszerzési értesítőben.

A kazincbarcikára tervezett nagy beruházás első ütemében elkészül az uszoda teljes épületszerkezete, az 50 m-es nemzetközi versenyek lebonyolítására alkalmas, FINA-előírásoknak és szabványoknak megfelelő feszített víztükrű, kerámia burkolatú úszómedence (50 x 25 x 2.2 m), a 250 fős, fix ülőhelyes, fedett lelátó, a kapcsolódó gépészeti és elektromos kialakítás, valamint a szükséges parkolók.

A kivitelezési munkát az FK-RASZTER Építő Zrt. nyerte el 5,2 milliárd forintért, de azóta annyi minden változott, hogy az árat emelni kellett, és immár 5,9 milliárd forint a költség, vagyis a szerződéses érték növekedése 708.378.065, ami 11,9 százalékot jelent – olvasható a közbeszerzési értesítőben.

A beruházás második ütemében – a tervek szerint - több száz négyzetméteres wellness- és rekreációsrészleg, finn- és infraszauna, sószoba, edzőterem és rendezvényterem is helyet kaphat. Mindezek mellett külső területen strand funkciós elemek, mint például kültéri medence és élménymedence is várja majd a látogatókat.

Hirdetés