Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felújítják a Heim Pál Bölcsődét

| 2023. 02. 28. | 13:45:00
Sok mindent el kell bontani a miskolci épületegyüttesben.
Felújítják a Heim Pál Bölcsődét
Hirdetés
Hirdetés

A fenntartó miskolci önkormányzat által kiírt közbeszerzési eljárás során tíz vállalkozás is érvényes pályázatot adott be a Kassai utca 19. szám alatt található Heim Pál Bölcsőde felújítására. Közülük a legkedvezőbb ajánlatot tevő Smaragd-M Kertészeti és Kereskedelmi Kft. nyert, így ez a cég kezdheti el a munkálatokat 451 millió forint értékben. A városvezetés a kivitelezésre vonatkozó szerződést február 15-én kötötte meg.

A szóban forgó épület lapostetős, földszintes kialakítású, 6 szárnyú – a régi bölcsődei épület 3 szárnyában működik. További három szárnyából kettőben a MESZEGYI szolgáltatási központja és a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete működik.

A bölcsőde energetikai felújításának célja az épületben tartózkodók hőérzetének, komfortérzetének javítása, az épület az energiafelhasználásának csökkentésével az üzemeltetési-fenntartási költségek csökkentése.

A beruházás keretein belül az épület homlokzati hőszigetelése, a lapostető felújítása, a homlokzati nyílászárók teljeskörű cseréje történik. Az energetikai korszerűsítés keretében történő épületgépészeti és elektromos energetikai korszerűsítés a szakági tervek szerint készülnek. Az épület belső részén az akadálymentes vécék kialakítása miatt szükséges átalakítás és bontás. Az épület akadálymentes megközelítésére két rámpa készül. A tetőre napelemeket telepítenek. 

A tervezett munkák során bizonyos meglévő épületszerkezeteket, belső falakat el kell bontani, ahogy a szanitereket és a belső nyílászárókat is. Az új nevelési egységek önálló bejáratot kapnak, a külső terasz új burkolatot és elválasztó kerítést. Az épület körüli járdák, előlépcsők terv szerint újraépítendők, a csoport-létszám növekedéshez szükséges új udvari játszó/pihenő és zöldfelületeket alakítanak ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés