Helyben járó
Borsod-Abaúj-Zemplén
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Hirdetés

6 módszer, amellyel olcsón rendezheti be az udvart vagy a kertet, bármilyen kicsi is

| 2023. 09. 04 | 10:01:00
XXX
6 módszer, amellyel olcsón rendezheti be az udvart vagy a kertet, bármilyen kicsi is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kevés pénzből, de szép díszítéssel az udvar tereprendezése egyszerűbb feladat, mint gondolná. Ha okosan használja fel a már meglévő dolgait, vagy a már nem használtaknak új arcot ad újrahasznosítással, akkor kertje tökéletes formát ölt, ahol öröm lenni.

A pénztárcakímélő tereprendezés nem feltétlenül tartalmaz buja tereprendezést extra kiegészítőkkel. A legkreatívabb ötletek lehetnek azok, amelyeket saját maga talál ki. Természetesen mindehhez szükség lesz egy kerti bútor szett kényelmes meglétéhez, ahol enni-inni, esetleg beszélgetni és olvasni lehet.

1. Töltse fel a teret virágokkal és zöld növényekkel

Az ültetés az egyik legolcsóbb háztáji tereprendezési ötlet a költségvetésben. A legkomolyabb befektetés az idő, akár magról, akár hagymáról, akár cserepes növényről ültet virágot. Szükség lesz a figyelemre, de a kertészkedés egy pihentető tevékenység, amely segíthet feloldani a napi feszültséget.

Ültethet virágokat, például árvácskát vagy violát. Ezek évről évre újra virágozhatnak, ha megfelelő gondozásban részesülnek, és amennyire csak lehetséges, megóvja őket a fagytól. A kővirág finom megjelenésének és rugalmasságának köszönhetően ugyanolyan jó ötlet, röviddel az ültetés után színessé teszi kertjét.

2. Gyógynövény- és veteményeskert

A gyümölcsök, zöldségek és fűszernövények ízletesek, nélkülözhetetlenek a tányérokon, és kertjében is termesztheti őket. Ezen túlmenően, különleges varázsuk van az udvar kis költségvetésű tereprendezésében.

De ha nincs elég idő vagy hely egy teljes értékű kertre, akkor az a jó, hogy nincs szükség nagy földre vagy hatalmas kertre. Sok ehető növény boldog egy régi cserépben is, a paradicsom, a fűszernövények, a saláta, de még a tök is jól megnő a nyár folyamán a komposzttal teli nagy edényekben. A szupermarketben vásárolt bazsalikom vagy koriander növények is új életet kaphatnak, ha újratelepíti és öntözi.

3. Díszítse a kertet színes cserepekkel

Mielőtt virágokat, dísznövényeket és zöldségeket ültetne cserépbe, azt tanácsoljuk, hogy nézze meg közelebbről, és próbáljon meg egy színes elrendezést elképzelni. Kertje általános stílusának megváltoztatásának nagyon egyszerű módja az újrafestett cserepek. Használhatja a már meglévő cserepeket, vagy vásárolhat újakat, amelyeket tetszés szerint újraértelmezhet, bármilyen színben.

4. Vigyázzon a pázsitjára

A pázsit gondozása a kertfiatalítás fontos része. A dús pázsit érdekében javasolt a rendszeres nyírás, locsolós és időnként új magvak hozzáadása azokon a helyeken, ahol hiányosságok észlelhetőek.

Ha nincs öntözőrendszere, amely gyakran hűti a gyepet, akkor tudnia kell, hogy a kifejlett füvet júniustól szeptemberig hetente egyszer érdemes öntözni, kivéve ha gyakori a csapadék.

5. Átkárpitozni, átfesteni, fiatalítani

Adjon új életet a régi kerti bútoroknak, kerítéseknek és fészereknek egy friss festékréteggel. A semleges színek, mint például a fehér vagy a krém a tér illúzióját keltik, és ideális választás árnyékos kertekhez. Ezenkívül a növények és virágok fehér alapon jelennek meg. Anyagtól függően használjon speciális külső festéket a további időjárás elleni védelem és a nagyobb színtartósság érdekében.

6. Állítson be egy kerti bárt

Egy kerti bár lehet éppen az, ami hiányzik a háztáji dizájnból, menedék bármely szezonban. Használhat fa raklapokat vagy újraértelmezett régi bútorokat, de egy kerti fészerrel komfortosabb lesz. Ennek fokozása érdekében díszítse az udvart díszlámpákkal, amely olcsó módja annak, hogy gyönyörű fényt vigyen a teraszra. Díszítheti a fákat vagy cserjeágakat is, rögzíthet kerítésre és bútorra is a kellemes összhangért!

Kapcsolódó hírek
Jelezze, ha vaddisznót lát Miskolcon!
Jelezze, ha vaddisznót lát Miskolcon!
Folyamatos az állomány gyérítése.
Lejtmenetben a szülések száma
Lejtmenetben a szülések száma
Lehangoló statisztika. Egy év alatt 24 százalékkal esett vissza a házasodási kedv.
A menopauza összeköt – Miskolcon is
A menopauza összeköt – Miskolcon is
Őszintén a változókorról – Iványi Orsolya könyvbemutatóval egybekötött előadása.
Dél-alföldi idill Szarvason, szálloda saját gyógyvízzel
Dél-alföldi idill Szarvason, szálloda saját gyógyvízzel
Gyermekbarát szálloda, teljes felszereltséggel, saját gyógyvízzel a Körös partján.
Még mindig a zselés, a kókuszos, a marcipános a kedvenc
Még mindig a zselés, a kókuszos, a marcipános a kedvenc
Egy-egy háztartás átlagosan 1 kilogramm szaloncukrot vesz évente.
Hirdetés
Hirdetés