Hirdetés
Hirdetés

A borsodi Hörcsik Richárd a tankolás aranyérmese

| 2024. 08. 12. | 18:18:14
A Borsod-Abaúj- Zemplén megye 5.számú választókerületének országgyűlési képviselője.
A borsodi Hörcsik Richárd a tankolás aranyérmese
Az elszámolás szerint Hörcsik Richárd a fél életét az autóban tölti (Fotó: Hörcsik Richárd/Facebook)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén július 31-ig összesen több mint 126 millió forintot „benzineztek” el az adófizetők terhére az országgyűlési képviselők, negyvennégy ellenzéki és hetvenöt fideszes politikus - írja a Népszava. A 199 képviselőből 119 használt az üzemanyagkártyáját. A legtöbbet tankoló politikusok tízes toplistáján csak kormánypártiak vannak, ami azzal is magyarázható, hogy Budapesttől távoli országvégekről csak fideszes politikusok jutottak be a parlamentbe.

Az adatok tanúsága szerint a fideszes Hörcsik Richárd üzemanyagkártyája fogyatkozott a leginkább, ugyanis több mint 2,7 milliót költött üzemanyagra. Igaz, Borsod-Abaúj- Zemplén megye 5.számú választókerületének országgyűlési képviselőjeként az egyik legtávolabb van Budapesttől.

A második a sorban a szintén fideszes képviselő Bánki Erik, aki 2024. július 31-ig csaknem  2,4 milliót pöfékelt el. A bronzérmes Kósa Lajos, aki a debreceni székhelyű Hajdú-Bihar 1.számú választókerületének országgyűlési képviselője. Az ő 1,9 milliója átlagosan havi 5800 kilométerre elég, ez napi körülbelül 200 kilométernek felel meg.

A top 10-es tankolók (Fotó: Forrás: Népszava)
Hirdetés
Hirdetés