Hirdetés
Hirdetés

A Continental 16,5 milliárdos fejlesztésbe fog Sátoraljaújhelyen

Borosodihír | 2024. 05. 24. | 10:14:32
A Pataki úti új iparterületen tették le az alapkövet.
A Continental 16,5 milliárdos fejlesztésbe fog Sátoraljaújhelyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új, három csarnok felépítését, gépbeszerzéseket és energetikai korszerűsítést is magában foglaló, mintegy 16,5 milliárd forint összértékű beruházási programot hajt végre a hazai dohányipar meghatározó szereplője, a Continental Dohányipari Csoport. Az ingatlanfejlesztések első, szimbolikus lépéseként a társaság tulajdonosai és vezetői, illetve Sátoraljaújhely polgármestere ünnepélyes keretek között helyezték le a csomag részét képező zöldmezős raktárépület alapkövét a Pataki úti új iparterületen. A fejlesztések lehetővé teszik a Continental számára a további gépbetelepítéseket, a termelési kapacitás növelését, a raktározási folyamatok modernizálását, így a fenntarthatóság és versenyképesség növelését.

Az eseményen Szamosvölgyi Péter polgármester, ifj. Sánta János, a cégcsoport egyik tulajdonosa és Füzi Csaba, a sátoraljaújhelyi dohánygyárat tulajdonló Continental Dohányipari Zrt. vezérigazgatója is köszöntőt mondott.

Az új, 1 200 négyzetméteres csarnok építése most kezdődött, és várhatóan idén novemberben be is fejeződik. A raktárépület az első olyan, saját tulajdonú ingatlanfejlesztés, amely nem a Continental Dohányipari Csoport tulajdonában lévő történelmi, 133 éves gyártelepen épül fel. A korszerű raktárcsarnok melletti telken hamarosan egy 7 200 négyzetméteres, részben kétszintes gyártási csarnok, a jelenlegi gyár melletti ipari területen pedig 3500 négyzetméteres modern technikával felszerelt készáru raktár épül, melyek tervezése folyamatban van.