Hirdetés
Hirdetés

A távhődíjak csökkentése nem a lakosságnak szól

mti | 2024. 09. 21. | 16:48:00
Tisztázta a félreértéseket a minisztérium.
A távhődíjak csökkentése nem a lakosságnak szól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A távhődíjak októbertől tervezett csökkentése a lakossági felhasználókat nem érinti, az állami és önkormányzati intézmények számára jelenthet újabb könnyítést – olvasható az Energiaügyi Minisztérium (EM) szeptember 21-i Facebook-bejegyzésében, amellyel a sajtóban terjedő téves értelmezésekre reagált.

A kormány tavaly két alkalommal felezte meg az úgynevezett külön kezelt intézmények távhődíjait – írták, hozzátéve: az érintett állami és önkormányzati költségvetési szervek ennek köszönhetően már most a 2022 év végi tételek negyedét fizetik. Az új gázévben ezek az intézmények ismét kiadásaik nagyarányú csökkentésére számíthatnak – közölték.

A kormány a rezsicsökkentéssel Európa legalacsonyabb áram- és gázárait biztosítja a magyar családok számára - szerepel a közleményben.

Pályázatok

A háztartások rezsivédett távhőárai nem változtak a háborús energiaválságban és nem módosulnak október elsejével sem – szögezték le. Mint írták: az Energiaügyi Minisztérium ősszel pályázatokat indít a távhőszolgáltatás zöldítése, energiahatékonyságának javítása érdekében. A csaknem 95 milliárd forint összértékű beruházások a szolgáltatási színvonal emelésével segítik majd az otthonaikat távfűtéssel melegen tartó családokat - közölték.

Hirdetés
Hirdetés