Hirdetés
Hirdetés

Fegyházba küldenék a vajdácskai állatkínzót

borsodihir.hu | 2024. 09. 19. | 15:05:55
Macskákat és kanárikat ölt meg.
Fegyházba küldenék a vajdácskai állatkínzót
Egyik állat sem élte túl (Fotó: Illusztráció/pixabay)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki kölyökmacskákat és kanárikat ölt meg otthonában.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlott 2024. szeptember 11-én a délelőtti órákban egy vita miatt olyan indulatos állapotba került, hogy emiatt négy kölyök házi macskát földhöz vágott és öt, kalitkában tartott kanárinak letépte a fejét. A férfi a tetemeket nejlonzsákba tette és azokat ingatlanának kerti mellékhelyiségébe, illetve hulladéktárolójába dobta.

A bíróság a vádlottat állatkínzás bűntettében találta bűnösnek, őt 2 év 4 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta a terheltet a feltételes szabadság kedvezményéből. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását és azt, hogy a tettét megbánta, ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott büntetett előéletét, azt, hogy a bűncselekmény erkölcsileg különösen elítélendő, valamint a cselekmény alkalmával tanúsított elvetemült magatartása is ilyenként esett latba.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítés miatt fellebbezést jelentettek be.

Kölyökmacskákat, kanárikat ölt meg egy vajdácskai férfi
Szabadlábon védekezhet az elkövető.
Hirdetés
Hirdetés