Hirdetés
Hirdetés

Saját 11 éves lányát molesztálta egy miskolci férfi

birosag.hu | 2024. 09. 18. | 11:22:41
Letartóztatták.
Saját 11 éves lányát molesztálta egy miskolci férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki 11 éves kislányával erőszakoskodott.

A gyanúsított feleségével, két gyermekével és nevelt lányával élt életvitelszerűen a miskolci ingatlanukban. Szeptember 14-én az éjjeli órákban a gyanúsított a fenti lakásban erősen ittas állapotban molesztálta a konyhában a matracon alvó 11 éves, vér szerinti gyermekét, aki a simogatásra felébredt, és lerúgta magáról a terheltet, aki felborította a konyhában lévő ruhaszárító állványt. A csörömpölésre felébredt a férfi felesége – a sértett nevelőanyja –, akinek a sértett sírva mesélte el a történteket. 

Miután a felesége kérdőre vonta a gyanúsítottat a cselekménye miatt, valamennyien lefeküdtek aludni. Később, miután a hozzátartozók elszenderedtek, a gyanúsított ismételten odament a már alvó sértetthez, és ismét molesztálni kezdte. A gyanúsított cselekményét észlelte nevelt lánya, aki felköltötte édesanyját, és kiabálni kezdtek az ittas állapotban lévő gyanúsítottal, hogy mit csinál a lányával, majd rendőri intézkedést kértek.

A gyanúsított cselekménye alkalmas 12. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette kísérletének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére róható cselekmény igen súlyos büntetési tételére, amely 10 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés, a terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Fennáll annak a veszélye is, hogy a vele hozzátartozói viszonyban álló sértettet, illetőleg a tanúkat megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná, számára kedvezőbb vallomás megtételére bírná rá, ezáltal a bizonyítást veszélyeztetné.

A bíróság mindezek alapján egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges, a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Hirdetés
Hirdetés