Hirdetés
Hirdetés

Szexrabszolgaként dolgoztatta a nőt; Miskolcon tartóztatták le

borsodihir.hu | 2024. 09. 20. | 17:31:15
Egyelőre egy hónapra rendelték el az intézkedést.
Szexrabszolgaként dolgoztatta a nőt; Miskolcon tartóztatták le
Ausztriában kényszerítették prostitúcióra (Fotó: Illusztráció/Freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki bezárt és prostitúcióra kényszerített egy nőt.

A sértett 2021-ben interneten keresztül ismerte meg a gyanúsítottat, akivel szerelmi kapcsolatot létesített, 2023 szeptemberében összeköltöztek. Röviddel ezután a férfi arra bírta rá a sértettet, hogy egy összeszerelő üzemben vállaljon munkát Szlovákiában, ahol majd a gyanúsított rokonai gondoskodnak róla. 2023 október elején a gyanúsított a sértettet Budapestre vitte, ahol Szombathelyre váltott neki vonatjegyet. Itt már várta a sértettet a gyanúsított egy nő ismerőse, aki gépkocsival Ausztriába, egy kis település melletti erdős részre vitte, majd közölte vele, hogy szexuális szolgáltatást kell nyújtania, és bezárta egy konténerbe.

A sértett másnap, amikor már kommunikálhatott a gyanúsítottal, szemére vetette, hogy nem ebben állapodtak meg, és nem akar prostitúciós tevékenységet végezni. Ekkor a terhelt azzal fenyegette meg, hogyha nem teszi, amit mondanak, akkor a családja megbűnhődik. Ezzel egyidőben a sértett családját félrevezette, miszerint meglátogatta a sértettet, aki jól van, és Szlovákiában egy gyárban dolgozik. A sértett 3 héten keresztül volt kénytelen reggeltől-estig szexuális szolgáltatást nyújtani, ha vonakodott, a gyanúsított nő ismerőse megverte, és alig adott neki enni és inni, a keresményét pedig elvette. A sértett végül helymeghatározóval el tudta küldeni tartózkodási helyét, mire az érte kiutazó családtagok 2023. október végén hazavitték az időközben lesoványodott sértettet.

A gyanúsított és társa összesen mintegy 2 és fél millió forint előnyre tettek szert a fenti cselekmény révén.

A gyanúsított cselekménye alkalmas emberkereskedelem bűntette minősített esetének a megállapítására, melynek büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére róható kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény büntetési tétele önmagában megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét. Adat van arra is, hogy a terhelt megpróbálta a sértettet és a tanúkat rá nézve kedvezőbb vallomás megtételére. Ezen túl a bűnismétlés veszélye is reális.

A bíróság mindezek alapján egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges.

Hirdetés
Hirdetés