Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ingyenes notebookokra vagyonbiztosítást kötött a Klebelsberg Központ

MTI | 2024. 06. 25. | 19:48:36
A családokat csak a 10 százalékos önrész terheli a káresemények kapcsán.
Az ingyenes notebookokra vagyonbiztosítást kötött a Klebelsberg Központ
Összesen csaknem 450 ezer diák használhatja az ingyenes eszközt (Fotó: Illusztráció/freepik.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vagyonbiztosítási szerződést kötött a tanulók és a pedagógusok számára biztosított notebookokra a Klebelsberg Központ, ez a már kiosztott eszközökre is érvényes – közölte az intézmény június 25-én az MTI-vel. Közleményükben felidézték, hogy 2022 tavaszától idén nyárig már több mint 450 ezer notebookot osztottak ki az 5., 6., 7., 9., 10. és 11. évfolyamos tanulóknak és a pedagógusoknak. Az eszközöket a "Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára" című projekt keretében biztosították.

Hozzátették: mindezeken túl a családokat is segítik, ugyanis az eddig beszerzett, illetve a jövőben beszerezni kívánt notebookra vagyonbiztosítási szolgáltatást kötöttek. A biztosítás a korábban kiosztott notebookokra is érvényes, a családokat csak a 10 százalékos önrész terheli a 2024. június 8. után bekövetkező káresemények kapcsán.

A projekt legfőbb célja, hogy versenyképes, egyenlő hozzáférést biztosító, minőségi köznevelési szolgáltatást nyújtson a gyermekek és a családok számára, ennek érdekében a jövő év végéig összesen 579 ezer oktatási célú, személyes használatra alkalmas notebookot osztanak ki – írták. A következő tanévben az 5. és 9. osztályos, valamint a 6 osztályos gimnáziumok első évfolyamos diákjainak összesen további több mint 125 ezer notebookot oszt ki a Klebelsberg Központ.

A projekt, amelynek teljes, vissza nem térítendő támogatási összege meghaladja a 201 milliárd forintot, biztosítja, hogy minden tanuló és pedagógus egyenlő eséllyel férhessen hozzá a digitális oktatáshoz szükséges eszközökhöz – áll a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés