Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négycsillagos, 50 szobás szállodát építenek a Várhegyen 3,8 milliárdért

Borsodihír | 2024. 06. 27. | 11:54:00
Nagy munka kezdődik Sátoraljaújhelyen.
Négycsillagos, 50 szobás szállodát építenek a Várhegyen 3,8 milliárdért
A látványterv (Fotó: etdr.gov.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Várhegy Üdülő Kft. egy 50 szobás, négycsillagos szállodát építtet a Várhegyen. Az épület nettó alapterülete 2650 négyzetméter lesz, és helyet kap benne 4 lakosztály, tetőszinti skyterasz, de 240 négyzetméteren kialakítanak egy wellnessrészt is szaunavilággal, pezsgőfürdővel, valamint egy 55 négyzetméteren lesz masszázs, sószoba és öltözőblokk is. A vasbeton vázszerkezetű épület pince- és földszintje felett további 3 emelet lesz, valamint a tetőterasz. A kivitelezőnek a szállodát hármas tagolással kell kialakítania: két oldalon kapnak helyet a szobák, míg az ezek által közre fogott épületrészben a kiszolgáló egységek működnek majd. Utóbbiban a recepció, a lobbi, a reggelizőtér, továbbá a wellness és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások lesznek. A szálloda Natura 2000-es területen épül, így a kivitelezőnek kiemelten be kell tartania az erre vonatkozó szabályokat, különösen a biológiai és diverzitás megőrzése érdekében.

A nyertes beruházónak, a debreceni székhelyű Hunép Zrt.-nek 17 hónapja lesz a munkára. A projekt értéke nettó 3 milliárd 809 millió forint. A vállalkozási szerződést június 18-án írták alá – derül ki a június 27-i Közbeszerzési Értesítőből.

Mint ismert, június 4-én átadták a Nemzeti Összetartozás Hidját a Szárhegy és a Várhegy között. A 700 méter hosszú, közel 80 méter magasan lévő gyalogos kötélhidat 4 milliárd forintból építették, és 5000 forintos belépőjegy megvásárlása után léphetnek rá a látogatók.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés