Hirdetés
Hirdetés

Borosüveggel támadt Miskolcon: letartóztatták

borsodihir.hu | 2024. 08. 31. | 14:21:30
Több bűncselekmény is van a férfi rovásán.
Borosüveggel támadt Miskolcon: letartóztatták
Egy hónapra letartóztatták a férfit (Fotó: Illusztráció/freepik.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak férfinak a letartóztatását, aki borosüveggel támadt a sértettre Miskolcon.

A nyomozás adatai szerint 2024. augusztus 27-én a hajnali órákban a Miskolc, Búza téri aluljárónál a gyanúsított pénzt kért a sértettől, aki átadott neki 60 forintot. A gyanúsított kevesellte az átadott összeget és szidalmazva követni kezdte a sértettet, majd egy szemetes edényből kivett borosüveggel egy alkalommal nagy erővel hátulról fejen ütötte, melynek hatására a sértett feje vérezni kezdett. Ezt követően a gyanúsított az üveget a földön széttörte, majd a törött üveggel a kezében a sértett felé indult „Most megdöglesz, kutya!” felkiáltással. A sértett futva menekült előle, majd a volán pályaudvar biztonsági személyzetétől kért segítséget.

A fentieken túl a gyanúsított egy társával 2024. augusztus 7-én a reggeli órákban egy, a Miskolcon, a Vörösmarty utcában parkoló, nyitott gépjárműből eltulajdonított egy autósmagnót 500 ezer forintot meg nem haladó értékben.

2024. augusztus 17-én délelőtt pedig Miskolcon, Ady Endre úti zálogház előtt elkért egy ismerősétől megtekintésre egy 24 karátos aranyérmét, melynek értéke hozzávetőleg 900 ezer forint, majd azt zsebre vágta és elszaladt.

A gyanúsított fenti cselekményei – bizonyítottság esetén – alkalmasak felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette kísérletének és 2 rendbeli lopás bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a rablási cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és az emiatt kiszabható büntetés mértékére, amely 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés, a hajléktalan gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől lehet tartani. Az is feltehető, hogy bizonyítási eszközök elrejtésével vagy a tanúk befolyásolásával a bizonyítási eljárást megnehezítené. Kedvezőtlen előélete és életmódja alapján a bűnismétlés veszélye is reális.

A bíróság mindezeket mérlegelve egy hónapra elrendelte a letartóztatását. A végzés végleges.

Hirdetés
Hirdetés