Hirdetés
Hirdetés

Borsodi gyilkosságok: rendőrök munkáját ismerték el

police.hu | 2024. 05. 22. | 15:32:23
Két emberölés is történt a közelmúltban a vármegyében.
Borsodi gyilkosságok: rendőrök munkáját ismerték el
Jutalmat kaptak a sikeres felderítésben résztvevő rendőrök (Fotó: police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt időszakban a vármegyében történt két életellenes bűncselekmény felderítéséhez kapcsolódó tapasztalatok összegzése, értékelése volt a téma azon május 22-i, szerdai szakmai fórumon, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tartottak.

Mint ismert: őrizetbe vették a nyomozók azt a novajidrányi férfit, aki életveszélyes sérüléseket okozva bántalmazott egy nőt, majd elvette a nála lévő értéktárgyait. Az eljárást folytató Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a gyanúsítottat nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe is vették. A férfit a bíróság 2024. május 10-én letartóztatta.

A körözés kiadásától számítva mintegy két óra alatt azonosították, majd elfogták a rendőrök azt a cseh állampolgárságú férfit, aki megölt egy nőt Miskolcon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállított férfi - aki már évek óta, Európa országait járta céltalanul - beismerő vallomást tett, de tettének indítékára nem adott magyarázatot. A főkapitányság a férfit őrizetbe vette, és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. A feltételezett elkövető kézre kerítésénél a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is jelentős szerepet játszottak.

A rendőrségi szakemberek a 2024. május 22-én Miskolcon megtartott szakmai fórumon értékelték, elemezték az eseteket, levonva a nyomozás konzekvenciáit, megtartva és rögzítve azokat az elemeket, amelyeket más bűnesetek felderítésénél hatékonyan lehet majd alkalmazni.

A sikeresen felderített bűncselekményeknél mutatott szakmai munkájukért bűnügyi országos rendőr-főkapitány-helyettes Dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy jutalmat adott át:

  • Kovács István Attila r. alezredesnek a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály vezetőjének.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője Czinege László r. dandártábornok jutalmat adott át azoknak a kollégáknak, akik a cseh elkövetőt elfogták.

  • Andrássy Szabolcs r. főtőrzszászlósnak, a Füzesabonyi Rendőr-főkapitányság szolgálatirányító parancsnokának
  • Barta Norbert r. főtörzsőrmesternek, a Füzesabonyi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusának
  • Benedek Ádám r. hadnagynak, az Encsi Rendőrkapitányság főnyomozójának
Letartóztatták a Miskolcon gyilkoló cseh férfit
Elvágta a hajléktalan nő nyakát közösülés után.
Vérző fejű nő az út szélén: őrizetben egy novajidrányi férfi
Életveszélyes sérüléseket szenvedett az áldozat.