Hirdetés
Hirdetés

Botokkal támadtak a diósgyőriek a vendégszurkolókra

police.hu | 2024. 03. 28. | 09:36:41
A rendőrök időben közbeléptek.
Botokkal támadtak a diósgyőriek a vendégszurkolókra
A földön a hátrahagyott botok (Fotó: police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Rendőrkapitányság 2024. február 24-én indított eljárást, mivel aznap a helyi futballstadionban megrendezett mérkőzést követően a hazai szurkolók egy népes csoportja – sokan arcukat kámzsával eltakarva, botokkal felfegyverkezve – erőszakosan lépett fel a távozó vendég drukkerekkel szemben. (A DVTK ezen a napon a Fehérvár gárdájával játszott, és 4-0-ra nyert - a szerk.)

A nyomozás adatai szerint Miskolcon, a Mónus Illés és a Sportliget utcák kereszteződésében a hazai csapat szurkolói a három gyanúsított férfi aktív közreműködésével megalázó és sértő szavakat kiabálva, közösségellenes módon léptek fel a vendég drukkerekkel szemben, akikben ez a cselekmény riadalmat keltett. A fizikai összetűzést a szolgálatot teljesítő rendőrök akadályozták meg.

A Miskolci Rendőrkapitányság az őrizetbe vett három férfival szemben előterjesztést tett letartóztatásukra. Az ügyben további gyanúsítotti kihallgatások várhatók.

A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy ezután is határozottan fellép egy adott közösség tagjai elleni erőszakkal szemben, mert ez bűncselekmény. 

Továbbra is arra kérjük a szurkolókat, hogy segítsék, türelmükkel és megértésükkel támogassák a mérkőzések biztosítására vezényelt rendőrök munkáját. A biztonság, mindannyiunk biztonsága közös ügyünk - írják.

Hirdetés
Hirdetés