Hirdetés
Hirdetés

Egyetemi fenntartásába került a miskolci Földes Ferenc Gimnázium

MTI | 2024. 06. 20. | 17:05:50
A tanárok és a diákok a 2024/25-ös tanévet már az új intézményi rendszerben kezdik meg.
Egyetemi fenntartásába került a miskolci Földes Ferenc Gimnázium
Gyakorlógimnázium lehet az intézmény (Fotó: ffg.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Egyetem fenntartásába került a miskolci Földes Ferenc Gimnázium a köznevelésért felelős miniszter nevében eljáró köznevelésért felelős államtitkárság döntése alapján – közölte az egyetem kommunikációs központja június 20-án az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a gimnázium tanárai és diákjai a 2024/25-ös tanévet már az új intézményi rendszerben kezdik meg. Az egyetem a középiskola fenntartói átvételét azzal a szándékkal fogalmazta meg, hogy az intézmény a jövőben az ME gyakorlógimnáziumaként működjön.

A felsőoktatási intézményt fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány hozzájárulásával elindított kezdeményezést a gimnázium tanári kara egyhangúlag támogatta.

A fenntartói jog átvételéről szóló igényt a Miskolci Tankerületi központ terjesztette fel a köznevelésért felelős miniszterhez, az ő nevében eljáró államtitkárság pedig az átvételt engedélyezte – írták. A közlemény szerint Horváth Zita, az egyetem rektora a döntés kézhezvételét követően úgy fogalmazott, a köznevelésért felelős államtitkár hozzájárulását követően "a gimnázium az egyetemen folyó tanárképzéshez kapcsolódva gyakorlóiskolaként működhet tovább, erősítve Miskolc oktatási kultúrájának a színvonalát".
 

Hirdetés
Hirdetés